Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zasportujte si na pražském triatlonu, navštivte letní kino

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půlka prázdnin je skoro za námi. Užijte si poslední červencový víkend v letním kině, které můžete navštívit například v Lovosicích nebo na hradě Helfštýn. Pokud si chcete zasportovat, máte ještě šanci přihlásit se na pražský triatlonový víkend. K línějšímu odpoledni vybízí třeba piknik v Botanické zahradě nebo na zámku Veltrusy.

Foto: Profimedia.cz

Nejen v Praze si můžete zasportovat. Ilustrační foto

Článek
Praha

Triatlonový víkend

Hlavní město ožije o víkendu sportem. Bude se zde konat triatlon TriPrague, jehož vrcholem bude sobotní mezinárodní závod na středně dlouhé trati. Na všechny odvážné účastníky čeká plavání na 1,9 kilometru, cyklistika na 90kilometrové trati a běh na 21 kilometrů. Kupte si startovné nebo dorazte jen fandit. Podrobné informace najdete zde.

Piknik v Botanické zahradě

Chcete nechat hýčkat své chuťové pohárky a zároveň být na čerstvém vzduchu? V tom případě byste si neměli nechat ujít středomořský piknik, který se v sobotu uskuteční v Botanické zahradě. Svůj kuchařský um předvede návštěvníkům michelinský kuchař Marcel Ihnačák, který vařil i pod vedením Jamieho Olivera. Těšit se můžete také na několik přednášek. Akce začíná v 11:00 hodin. Více najdete zde.

Dixieland v Redutě

Pokud holdujete dixielandu a jazzu, přijďte si poslechnout v sobotu do Reduty kapelu J. J. Jazzmen, která už procestovala celý svět a zahrála například i na festivalu New Orleans Jazz & Heritage. Jako svého hosta si kapela přiveze amerického skladatele a pianistu Toma McDermotta. Akce začíná ve 22:00 hodin. Více zde.

Středočeský kraj

Hudebníci hudebníkům

Pokud milujete hudbu, učíte se na klavír nebo zpíváte, dorazte na hudební festival v Kouřimi. Jedná se o kurzy, kde se můžete ze svého umu radovat pod dohledem zkušených profesionálů, třeba muzikálového zpěváka Tomáše Trapla. Akce začíná v sobotu a trvá až do 6. srpna. Kompletní program najdete zde.

Historický piknik

Pokud máte rádi historii a jídlo, můžete obojí spojit na empírovém pikniku na zámku Veltrusy. Dobová akce přenese návštěvníky na počátek 19. století. Aktivní účast je tedy možná pouze v dobovém oblečení, a to jak pro pány, tak dámy. V kuchyňské zahradě na vás pak čeká módní přehlídka, ukázka a výuka dobových tanců či jezdecké vystoupení členek spolu Dámy v sedle. Více informací zde.

Jihočeský kraj

Malinové hody

Poslední červencový den se ve farské zahradě v Malenicích uskuteční malinové slavnosti. Připraveny budou skutečné hody a těšit se můžete nejen na sladké pokrmy, ale i na masa, například s malinovou omáčkou. Začíná se už ráno v 9:00 hodin. Více najdete zde.

Plzeňský kraj

Koncert v amfiteátru

Přijďte si do letního amfiteátru v Konstantinových lázní poslechnout příjemnou muziku. V neděli vám zahraje plzeňská kapela Ledecká Dudácká muzika. Prostředí lázeňského parku v kombinaci s kulturním zážitkem se vám postarají o příjemné letní odpoledne. Koncert začíná v 14:00 hodin.

Karlovarský kraj

Plážový festival

Přijeďte si užít poslední červencovou sobotu na pláž přírodního koupaliště v Nové Roli u Karlových Varů. V poledne tam začíná open air hudební festival Rock iN Roll, na kterém zahrají například Wohnout, Arakain, Kamil Střihavka či Vilém Čok. Pokud vám bude teplo, můžete se rovnou zchladit ve vodě. Podrobnější informace najdete zde.

Ústecký kraj

Letní kino

Léto je nepochybně čas příjemného posezení v kinech pod otevřeným nebem. Letní kinematograf Bratří Čadíků zavítá od soboty do úterý také do Lovosic. Promítat se bude v lesoparku Osmička od 22:00 hodin a o víkendu se můžete těšit na filmy Sedmero krkavců (sobota) a Život je život (neděle). Další informace zde.

Liberecký kraj

Pláž ve městě

Už jste navštívili libereckou pláž, která vznikla v prostoru před libereckou radnicí? Pokud ne, neměli byste otálet. Prázdniny se pomalu blíží ke své druhé půlce a pláž bude tedy přístupná už pouze jeden měsíc. Nachází se zde písek, palmy a návštěvníci se mohou těšit například i na doprovodný program. Na náměstí se konají koncerty, divadelní představení nebo také cvičení jógy. Pokud tedy přemýšlíte, kde si odpočinout, možná je liberecká pláž tím pravým. Konkrétní program na víkend najdete zde.

Královéhradecký kraj

Na vína a sýry

Poslední sobotu v měsíci si vyhraďte na ochutnávku vín. v Centru Walzel v Meziměstí se totiž otevře Vinná brána. K degustaci bude kolem 53 druhů vín, které pro návštěvníky vybral odborník na slovo vzatý. Připraveno bude i občerstvení v podobě masa a masných výrobků nebo ovčích sýrů z ekofarmy či marmelád. Více naleznete zde.

Pardubický kraj

Otevřené divadlo

Nejen koncerty pod širým nebem, ale i divadelní představení mají své kouzlo. Například v Klášterních zahradách v Litomyšli bude v sobotu k vidění hra Jméno zlínského souboru SemTamFór. Zábavná komedie o tom, jak je občas těžké vybrat jméno pro potomka, začíná v 21:30 hodin. Více informací zde.

Vysočina

Prvorepublikové slavnosti

První republika je popisována jako idylické období. Jestli chcete trochu z té idyly okusit, dorazte v sobotu na Letohrádek sv. Vojtěch v Počátcích. Můžete se těšit na swingové trio, módní přehlídku dobového oblečení a doplňků nebo výstavu historických vozů a velocipedů. Ve večerních hodinách zakončí program promítání filmu pro pamětníky. Akce začíná ve 13:00 hodin.

Jihomoravský kraj

Moravské hody

Všichni milovníci tradic, krojů a folklóru jsou zváni do Myslivny ve Starovicích na Jihomoravské hody. Na návštěvníky čeká bohatý program - dechovka nebo komentovaná ukázka oblékání dívčího kroje. Ochutnat můžete také lokální vína a krajové speciality nebo se podívat na tradiční řemesla, od malování mašlí až po košíkářství. Kompletní informace najdete zde.

Olomoucký kraj

Postřižiny na Helfštýně

Patříte-li k milovníkům letního kina, přijďte do krásného prostředí hradu Helfštýn na promítání filmu Biografu 16. Ke zhlédnutí bude klasický film Jiřího Menzela Postřižiny. Plné vstupné je 100 korun, snížené za 60. Více zde.

Zlínský kraj

Bratrské slavnosti

Přijďte oslavit přátelství mezi Čechy a Slováky v přírodním areálu Holubyho chaty v Uherském Hradišti. Historie setkávání národů sahá až před rok 1848 a poslední červencovou neděli je opět na co se těšit. Připraven je totiž bohatý kulturní program plný folklóru, hudby a krojů. Bližší informace zde.

Moravskoslezský kraj

Noční Ostrava

Prohlédněte si Ostravu po setmění a z ptačí perspektivy. V sobotu bude prodloužena otevírací doba vyhlídkové věže Nové radnice, proto si budete moct město prohlédnout při západu slunce a pak i za úplné tmy. Jen v tento den od 9:00 hodin do 23:00 hodin. Více informací zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám