Hlavní obsah

Praha bude mít opět přímý spoj do jihokorejského Soulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takřka přesně po třech letech začnou opět létat do Prahy na pravidelné lince jihokorejské aerolinky Korean Air. Spojení přerušila v březnu 2020 pandemie koronaviru, nyní se 27. března spojení opět obnoví. Zpočátku bude spoj fungovat třikrát týdně, v případě poptávky je ale možné, že aerolinky v budoucnu ještě jeden let týdně přidají.

Foto: Letiště Praha

Letadlo Korean Air na Letišti Praha

Článek

Není pochyb o tom, že staronová linka Korean Air je přínosem zejména pro incoming, tedy návrat jihokorejských turistů zpět do České republiky. Právě tento segment movitých turistů Praze i dalším populárním turistickým cílům Česka v posledních letech nezanedbatelně chyběl.

„Pevně věříme, že díky přímé lince a postupně se otevírajícím asijským trhům po pandemii onemocnění covid-19 dojde k obnově cestovního ruchu mezi Koreou a Českou republikou a postupnému návratu čísel z roku 2019. Tehdy jsme zaznamenali 387 tisíc příjezdů hostů z Korejské republiky, o rok později kvůli pandemii covidu-19 přijelo pouze 42 tisíc Korejců a v roce 2021 dokonce jen osm tisíc. Turisté z Asie jsou pro český cestovní ruch klíčoví z důvodů vysoké bonity. Průměrná denní útrata se pohybuje kolem 4000 korun,“ uvedl ředitel agentury CzechTourism Jan Herget.

Foto: Profimedia.cz

Chrám Bongeunsa v centru korejského Soulu

Není to však tak, že by Češi neměli mít zájem o Soul jako destinaci. Moderní architektura, působivá příroda nedaleko od hlavního města a unikátní gastronomie jsou jen některá z mnoha lákadel, kterými Soul návštěvníky vábí. Vyhlášený je také neskutečnou nabídkou unikátních kosmetických produktů, kterými si obvykle zejména ženy tuze rády plní své kufry při cestě zpět domů.

Hned 64 luxusních míst v letadle

„Jde o důležitý milník nejen na cestě k obnově provozu a návratu k číslům z roku 2019, ale také v rámci budování sítě přímých linek do Asie. Korea se řadí k trhům s nejvyšší poptávkou z regionu Asie,“ říká předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Známé obří sousoší cestovatelů stojí jen kousek od Mezinárodního letiště Inčchon.

Linka bude provozována každé pondělí, středu a pátek s možností navýšení frekvence na čtyři lety týdně v průběhu letní sezony v závislosti na vývoji poptávky. Na cestující bude čekat Boeing 777-300ER, který nabízí celkem 291 sedadel, 64 z nich v byznysové třídě, kterou Korean Air nazývají Prestige Class.

Do hry se tak vrací také velmi příjemné spojení do Sydney či Aucklandu. Korejské aerolinky totiž nabízejí pasažérům na zpáteční cestě využít ubytování v luxusním hotelu Grand Hyatt Incheon.

Reklama

Výběr článků

Načítám