Hlavní obsah

Nejúsměvnější recenze nejkrásnějších míst na světě: Některé prostě neuspokojíte

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský deník Daily Telegraph zveřejnil několik velmi zábavných recenzí z cestovatelských portálů, které jasně ukazují, že uspokojit některé turisty je jednoduše zcela nesplnitelný úkol. Vybrali jsme pro vás výňatky z těchto „cestovatelských” perel.

Foto: Profimedia.cz

Někteří lidé nebudou spokojení nikdy...

Článek

Grand Canyon - Zajel jsem si sem na pár hodin z Vegas. Nic speciálního 

Řídil jsem devět hodin, abych se sem zajel podívat, ale měl jsem z toho pocit, jakoby to stálo jen za dvouhodinovou jízdu. Pokud jste tedy v této dojezdové vzdálenosti, stojí to za zvážení. Stezky jsou tu znečištěné výkaly koní. Vidět Grand Canyon osobně je asi tak dobré, jako vidět jeho fotky. A je možné, že fotky mohou být lepší, protože fotografové zveřejňují jen ty nejzajímavější výhledy.

Foto: Profimedia.cz

Grand Canyon

Eiffelova věž - Výhled je ok, jestli teda máte rádi výhledy

Velké davy, fontány jsou pokryté ošklivou hnědou malbou. Ve velkých skupinách tu na vás útočí prodejci nejrůznějšího odpadu. Okolní park už nevoní po růžích. Běžte, pokud musíte, ale neužijete si to. Fronty jsou neskutečné a cesta 100 let starým výtahem, kde jste namačkaní jako sardinky, trvala věky. Není divu, že tu mají kapsáři takové žně. Výhled je ok, jestli teda máte rádi výhledy.

Foto: Profimedia.cz

Eiffelova věž

Niagárské vodopády - Vůbec to nevypadalo jako na fotkách

Nenadchlo nás to. Vůbec to nevypadalo jako na fotkách. Vodopády byly plné odpadků, všude byla neonová světla a předražené hamburgery. Na těchto vodopádech prostě není nic krásného. Celou oblast navíc obklopují velké šedé zdi, vedle kterých jsou postaveny ošklivé hotely. Trapné a nudné. Celé místo bylo navíc našlapané cizinci, kteří nám neustále lezli do záběru.

Foto: Profimedia.cz

Niagarské vodopády

Machu Picchu - Je to jako návštěva zubaře

Vezmete-li v úvahu čas a námahu, které jsou potřebné k tomu, abyste se sem dostali, tak jeden začne váhat, zda to za to stálo. Lidé, kteří ve ztraceném městě Machu Picchu žili, by se otáčeli v hrobě, kdyby viděli, jací lidé provozují tuto atrakci. Jídlo je tady absolutně šílené. Třeba i ta italská pizza měla na sobě hrozně chutnající sýr z mléka lam. Jde o úplnou ztrátu lidskosti. Návštěva Machu Picchu je jako návštěva zubaře - je nezbytná, ale nepříliš příjemná.

Foto: Profimedia.cz

Machu Picchu

Socha Svobody - Prostě socha, no...

Nechoďte tam. Trvá to hodiny dostat se z Manhattanu na vršek sochy a výhled za to stejně nestojí. Je to jenom socha - moje hlava to vůbec nebere. Byla to má nejhorší zkušenost vůbec. Vzal jsem svého vnuka do New Yorku a samozřejmě jsem mu chtěl ukázat i sochu Svobody. Vystáli jsme si strašnou frontu na bezpečnostní prohlídku a vypadalo to jak v nějaké rozvojové zemi. Převozní loď byla přetížená a nakláněla se doprava. Zabili jsme si tím celé odpoledne. Radši běžte do přístavu a hoďte své peníze rovnou do oceánu.

Foto: Profimedia.cz

Socha Svobody

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám