Hlavní obsah

Novinář motoristického časopisu napaden při focení auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAPSKÉ MĚSTO/PRAHA

Novinář motoristického magazínu Wheels24 byl napaden bezpečnostním pracovníkem při natáčení nové reklamy na kombík BMW řady 5 v Kapském městě v Jihoafrické republice. Informuje o tom zmíněný magazín.

Foto: archiv autora

Ladislav Pešek jako Kalafuna ve filmu Strakonický dudák, který natočil režisér Karel Steklý.

Článek

Incident se podle magazínu odehrál na veřejném prostranství přímo na ulici před sídlem společnosti Media24, která magazín Wheels24 vydává. Novinář Wilmer Müller stál od místa natáčení nové reklamy poměrně daleko a se svým kolegou dění fotografoval.

Když je zpozoroval pracovník ochranky, rozběhl se k nim. Cílem jeho útoku se stal Müller. "Bezpečák" novináře uchopil za tričko a trhl s ním na zem. Při pádu byl fotoaparát poškozen, útočník se však razantním způsobem i nadále dožadoval jeho vydání.

"Stál jsem na trávníku, když se proti nám ten muž rozeběhl. Přeběhl silnici a strhl mě na zem. Snažil se mi vzít foťák, ale podařilo se mi dostat zpět na nohy a uniknout jeho agresivitě," popisuje incident Müller. Svědkem celé události byl Müllerův kolega William McIntosh, který celou pranici nafotil.

:. BMW řady 5 v provedení kombi - více fotografií (William McIntosh / Wheels24)

Jeden z editorů Wheels24 John Oxley se útočníka zeptal na jméno a chtěl vědět pro jakou společnost pracuje. Dočkal se však jen sprosté odpovědi. "To, co jste mi řekli, je zarážející. Učiním kroky vedoucí ke zjednání nápravy," uvedl pro Wheels24 mediální zástupce BMW.

Magazín Wheels24 uvádí, že se jednalo již o několikátý incident, kdy ochranka někoho napadla při fotografování vozů BMW. Zmínil přitom dopis v časopise CAR, kde čtenář popsal útok na svou osobu a matku. Ochranka jim vzala fotoaparát a vyndala z něj film. Ten jim byl později vrácen, avšak bez snímků vozu BMW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám