Hlavní obsah

Chcete řídit jako filmoví kaskadéři? Ford vás to naučí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otočky, driftování a na závěr únik před Fordem Mustang s lupem z kasina si vyzkouší účastníci čtyřhodinového kurzu Go Faster, který pořádá Ford koncem měsíce v Manchesteru. Musíte si jen koupit „jízdenku”, umět anglicky a vlastnit řidičský průkaz.

Foto: Ford

Ford Go Faster - kurz kaskadérské jízdy

Článek

Bullitt, Ronin, Dirty Mary a Crazy Larry, Bratři Bluesovi, Francouzská spojka, Vanishing Point, Drive nebo třeba Gone in 60 Seconds - tyhle filmy spojují perfektní honičky v autech. Kdo by si to nechtěl vyzkoušet?

Pokud chcete přičichnout k řemeslu filmového řidiče-kaskadéra, Ford tuhle možnost nabízí. A to prostřednictvím kurzu, který dostal název „Go Faster”, tedy česky „Jeď rychleji”, ve kterém se posadíte za volant Mustangu a Focusu RS. U kormidla si vyzkoušíte různé triky, včetně tzv. J-turn, tedy otočky ze zpátečky, a driftování. Pokud všechno zvládnete, posadí vás do Focusu RS a budete mít za úkol ujet Mustangu.

Foto: Ford

Ford Go Faster - kurz kaskadérské jízdy

Obě auta jsou vybavena kamerami a účastníci na konci kurzu dostanou video, ve kterém hrají závodního pilota. Ten však vzal melouch jako únikový řidič zločinců a má za úkol je dovézt do bezpečí poté, co vykradou kasino.

Má to drobný háček - kurz je pořádán divizí Fordu ve Velké Británii, takže bude probíhat v Manchesteru, a to v různých termínech na přelomu června a července. Celá ta kaskadérská paráda stojí od 69 do 149 liber, tj. zhruba od 2 030 do 4 400 korun a počet míst je omezen.

Reklama

Výběr článků

Načítám