Hlavní obsah

VIDEO: Německý miliardář Merckle kvůli krizi skočil pod vlak

– BLAUBEUREN • Aktualizováno

Jeden z nejbohatších mužů Německa, čtyřiasedmdesátiletý švábský miliardář Adolf Merckle spáchal v pondělí večer sebevraždu skokem pod vlak. Agentuře DPA to potvrdil jeho vnuk Tobias, podle kterého významného průmyslníka dohnala k činu finanční krize.

Článek

Merckleovo tělo bylo nalezeno u kolejí v pondělí večer u jihoněmeckého města Ulm. V prohlášení, které vydala jeho rodina, se konstatuje, že Merckle spáchal sebevraždu v důsledku výrazných finančních ztrát způsobených paradoxně vzestupem akcií Volkswagenu, na jejichž pokles přitom sázel.

Podle bankovních zdrojů přišla rodina špatnými investicemi o stovky miliónů eur, přímo sázkami na vývoj akcií Volkswagenu o zhruba 400 miliónů eur (10,4 miliardy Kč), napsaly agentury AP a Reuters.

Podle rodiny byl Merckle v posledních dnech zlomeným mužem kvůli dopadům, které měly masivní ztráty na jeho průmyslové impérium zahrnující například výrobce generických léků Ratiopharm či cementárny HeidelbergCement.

Před svou sebevraždou Merckle jednal s bankami o poskytnutí úvěru ve výši 400 miliónů eur, který mu měl pomoci jeho firmy zachránit.

V žebříčku nejbohatších lidí světa sestavovaném časopisem Forbes Merckle vloni obsadil 94. pozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám