Hlavní obsah

Plovoucí obývák je snem každého romantika

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLDENBURG

Němečtí architekti vytvořili plovoucí obývák. Hausbót o rozměrech čtyři krát čtrnáct metrů je prototyp, který může sloužit jako penzion, byt na vodě nebo prázdninové sídlo. Prozatím v něm ale autorská dvojice bude vystavovat svůj nábytek.

Článek

Architektka Flo Florian a její kolega Sascha Akkermann vytvořili loď z modřínového dřeva, na něž nemusí být použita impregnace, protože přirozeně odpuzuje vodu. „Vodní stavby z modřínového dřeva vydrží bez problému 250 let, aniž by bylo nutné dřevo nějak uměle upravovat,“ vysvětluje Akkermann.

:.Prozatím chtějí architekti uvnitř vystavovat nábytek. Foto:www.schwimmhausboot.de.

Stavba obsahuje vše, co by měl mít praktický byt. V přízemí je obývák s kuchyňskou stěnou a koupelna se sociálním zařízením. Ve druhém patře se nachází ložnice a galerie. Obyvatelé hausbótu ale mohou využít i tři metry širokou terasu, která je součástí lodi.

:.Výhled z oken hausbótu na terasu. Foto: www.schwimmhausboot.de.

Na otázku, jaký byl impuls k vytvoření moderního designového hausbótu, odpovídá Akkermann: „Jednou jsem podnikl cestu, během níž jsem přespal na hausbótu a od té doby jsem o tom musel pořád přemýšlet.“ Dnes je romantický byt na vodní hladině skutečností, vidět jej můžete v německém Oldenburgu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám