Hlavní obsah

V sobotu se v Kašperských Horách pokusí o unikátní vodní promítání

Novinky, jky
Kašperské Hory

V Kašperských Horách na Šumavě se bude slavit. A jak už to tak bývá - v šumavském stylu. Slavnosti jsou programově inspirovány životem a tvorbou obyvatel Šumavy až z doby Karla Klostermanna. Na náměstí se bude konat historicky první souboj místních restaurací o nejlepší specialitu.

Foto: pro Novinky Veronika Rosecká

Náměstí v Kašperských Horách

Článek

Na náměstí se představí šumavští a pošumavští řemeslníci, kteří divákům předvedou, jak moc se jejich nápaditost a řemeslná zručnost přibližuje zažité představě, že si lidé v horách kdysi museli umět téměř vše sami vyrobit a také se museli umět postarat o vlastní zábavu.

Nevšedním zážitkem bude historicky první soutěž mezi místními restauracemi o nejlepší specialitu. Každá ze sedmi restaurací na náměstí a v jeho okolí připravuje na sobotu 14. září svůj pokrm, který vychází z tradic šumavské kuchyně. Hosté, kteří si toto „soutěžní jídlo“ objednají, ho potom dle připravených kritérií sami ohodnotí. Restaurace s nejlepším výsledkem získá titul Kašperskohorská specialita roku.

Foto: pro Novinky Veronika Rosecká

Náměstí v Kašperských Horách ožije divadlem i kulinářskými výkony místních restaurací.

Pořadatelé se budou snažit dokázat, že zrekonstruované kašperskohorské náměstí je především prostorem pro lidi. Předvést by to mělo divadlo Kvelb se dvěma představeními, která nesou jména Černá rodinka a Kára komediantů. Obě se budou odehrávat přímo na náměstí mimo klasické pódium, zato ale přímo mezi diváky, a doprovodí je živá hudba.

Vrcholem celého programu se stane unikát v podobě vodního promítání. Technici a výtvarníci, kteří připravili v roce 2012 unikátní projekci oživující gotickou komnatu na hradě Kašperku, předvedou večerní projekci ve starobylé kašperskohorské kašně na náměstí. Vodní hladina by měla diváky vtáhnout až do dávné slavné minulosti šumavského města.

Reklama

Výběr článků

Načítám