Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zúčastněte se modelářské přehlídky, projděte otevřené sklípky

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý srpnový víkend přináší program dostatečně nabitý na to, abyste se ani na chvíli nezastavili. Stejně tak ho ale můžete strávit odpočinkově. Zda zatoužíte po kultuře, zážitkové nebo gastro turistice, je čistě na vás. Jedno je ale jisté - nudit se nebudete.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Overtone Festival

V sobotu se v Riegrových sadech rozezní hudební Overtone Festival. Pod širým nebem tam vystoupí hned několik umělců různých hudebních žánrů. Na jejich profily se můžete podívat zde.

Párty na lodi

V sobotu se na parníku Tyrš můžete zúčastnit jedinečné letní akce s hudbou a soutěžemi. Parník vypluje v 18:00 z Rašínova nábřeží. Více najdete zde.

Letní Letná

Nedělní večer můžete strávit na Letné. Navštivte od 20:00 představení britského souboru NoFit State Circus, který patří k elitě nové cirkusové scény. Od 22:00 pak zdarma můžete přihlížet videomappingu s názvem Oko nad Prahou. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

Letní slavnost

Zahrada kladenského zámku ožije v neděli od 17:00 hudbou a letním veselím. Od 20:00 navíc vystoupí skupina The Beatles Revival. Více hledejte zde.

Benešovské posvícení

Od soboty až do pondělí potrvá Benešovské posvícení s farmářským trhem, hudbou, divadélkem i ohňostrojem. Kompletní harmonogram akce uvidíte zde.

Jihočeský kraj

Naše chutě

Festival táborské gastronomie Naše chutě zve v neděli od 11:00 na zahradu Střelnice všechny milovníky dobrého jídla. Ochutnají pokrmy ze surovin místních farmářů i zmrzlinu z čerstvého ovoce. Více čtěte zde.

Traktoriáda

Dráchov zve v sobotu na sjezd starých traktorů a motocyklů. Prohlídku strojů budou doprovázet soutěže, občerstvení i živá hudba. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Živá ulice

Desetidenní multižánrový festival Živá ulice bude o víkendu už dávno v plném proudu. Zapojit se do něj můžete v Plzni na místech, jako je Galerie Vestředu, Šafaříkovy sady či Křižíkovy sady... Těšit se můžete na uměleckou všehochuť - od loutek až po živou galerii. Kompletní program naleznete zde.

Karlovarský kraj

Jízda úzkochodnou dráhou

Po úzkochodné dráze Kateřina se zájemci projedou tento víkend v Národní přírodní rezervaci Soos. Vychutnají si tak jedinečný zážitek. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Pivní slavnosti v Litoměřicích

Pivo a interpreti jako Rybičky 48 či Michal Hrůza — co víc si přát k prožití pohodové soboty. Takový program chystají Litoměřice pro své v pořadí šesté Pivní slavnosti. Program začne ve 13:00. Celý si můžete prohlédnout zde.

Liberecký kraj

Pivrncova jízda

V neděli se ve Smržovce sejdou u Parkhotelu nadšenci do motorových veteránů. Výstava těchto vozidel proběhne dopoledne, ve 12:30 pak začne okružní jízda Smržovkou. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Gulášové slavnosti

Gulášové i pivní soutěže, sladké i slané dobroty, rocková hudba a spousta dalšího čeká v sobotu účastníky Gulášových slavností v Bolehošti. Více se o akci dozvíte zde.

Pardubický kraj

Úherčický sekáč

Tomu, že pokosit vysokou trávu není žádná legrace, budete moci přihlížet v sobotu od 16:00 v Úherčicích. Kromě soutěže v této disciplíně proběhne také bohatý doprovodný program. Více zde.

Vysočina

Modelářská show

Šiklův mlýn zve v sobotu od 10:00 na Modelářskou show. Setkají se při ní nadšenci modelů letadel a dalších strojů, aby zhlédli ukázky letecké akrobacie a užili si další tematický program. Více se dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Otevřené vinné sklepy

Jubilejní 10. ročník vinných sklepů v Čejči začne v sobotu v 11:00. Ke koštu ve 24 sklípcích zahraje cimbálovka. Více informací naleznete zde.

Petrovské chmelobraní

V sobotu od 11:00 se můžete v Petrově - plžích zúčastnit chmelobraní. Ochutnáte produkty řady pivovarů a minipivovarů, poslechnete si živá hudební vystoupení a užijete si bujarou zábavu až do rána.

Olomoucký kraj

Military Fest 2015

V sobotu mezi 10:00 a 16:00 proběhne pátý ročník festivalu o vojenství od toho středověkého až po současný. Účastníci zhlédnou ukázky a také vyposlechnou odborný výklad. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Pivo našich dědů

Cimbálovka, krojovaný průvod, dixielandová i rocková kapela plus další pestrý program čeká ty, kteří v sobotu zavítají na sváteční hodové odpoledne ve sladovně v Záhlinicích. Akce začne ve 13:00. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Baškohrátky 2015

Sportovní, hudební a především lodní program si užijí návštěvníci sobotních Baškohrátek v areálu přehrady Baška. Mimo jiné proběhne přehlídka netradičních plavidel. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám