Hlavní obsah

Tipy na víkend: Trampové si užijí sobotu na zámku Vrbičany, pivaři v Drahanovicích

Novinky, fis

Léto je v plném proudu, a tak víkend zve za živou hudbou pod širým nebem, za sportem i gastronomickým požitkářstvím. Šlápněte tedy do pedálů, nažhavte své chuťové buňky a nastražte uši.

Foto: Profimedia.cz

Táborák neodmyslitelně patří k letním večerům.

Článek
Praha

Festival škol vaření

Jediného festivalu škol vaření se můžete zúčastnit v sobotu na smíchovské pláži. Uvidíte kuchařskou exhibici, ochutnáte dobré jídlo i drinky a nakouknete do různorodých workshopů. Více se dozvíte zde.

Jazzový Most 2015

Příznivci jazzové hudby se v sobotu vypraví na Novoměstskou radnici. Od 19:30 tam začne mezinárodní festival Jazzový Most. Vystoupí hudebníci všech generací a divákům zahrají pod širým nebem na nádvoří radnice. Více čtěte zde.

Letní jóga pro všechny

Villa Pellé je místem, kde se v neděli sejdou všichni, kteří se chtějí protáhnout tělo pomocí jógy. Lekce povede Petra Duspivová. Podložky si vezměte s sebou. Více zde.

Středočeský kraj

Třebsínská Zvonička

Country festival Třebsínská Zvonička začne v sobotu ve 14:00. Zahrají různí interpreti a účastníci se budou také moci projet na koních nebo si prohlédnout výstavu hudebních nástrojů. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Bohemia Jazz Fest

Žižkovo náměstí v Táboře v sobotu rozezní jazzová hudba. Těšit se můžete hned na tři vystoupení, z nichž první začne v 17:00. Více zde.

Křenovická jízda

Klub historických vozidel Křenovice zve v sobotu na Křenovickou jízdu. Oficiální program a závod veteránů proběhne v sobotu. Bonusem bude večerní autokino. Veškeré informace najdete zde.

Plzeňský kraj

Do pivovarských sklepů

Denně mezi 8:00 a 18:00 můžete navštívit prohlídky pivovarských sklepů v Radnicích. Jsou spojené s ochutnávkou piv. Navíc se tam v létě příjemně zchladíte. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Řemesla na Horním Hradě

V sobotu máte poslední příležitost navštívit Všeobecné umělecké symposium na Horním Hradě. Účastníci jsou na něm svědky řemeslnické šikovnosti v oboru řezbářství, paličkování, drátování i malování... Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Trampové na zámku

Trampská a country hudba potěší v sobotu od 14:00 návštěvníky zámeckého parku ve Vrbičanech. V samotném zámku si pak mohou prohlédnout malou výstavu týkající se trampingu. Kdo se zdrží do večera, užije si i posezení u táboráku. Více zde.

Za Casanovou na Duchcov

Na oživených prohlídkách zámku Duchcov přivítá návštěvníky i samotný hrabě Casanova, známý sukničkář. Prohlídky ozvláštní operní a baletní prvky. Zúčastněte se v sobotu od 13:30. Více se dočtete zde.

Liberecký kraj

Hudební minifestival

Několik hudebních skupin v sobotu vystoupí na hradě Bezděz v rámci bluegrassového minifestivalu. Akce začne v 11:00. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Tropická charitativní pouť

Od pátku do neděle potrvá Tropická charitativní pouť u přehrady Rozkoš. Těšit se můžete na živá hudební vystoupení, pouťové atrakce, leteckou i ohnivou show, ohňostroj, kouzelnická vystoupení a spoustu další zábavy. Více zde.

Pardubický kraj

Pivní slavnosti

Pivní slavnosti spojené s přehlídkou veteránů navštivte v sobotu ve Svitavách. V 11:00 na tamním náměstí proběhne komentované představení vystavených strojů, zúčastnit se můžete také prohlídky otevřené kostelní věže. Více hledejte zde.

Vysočina

Festival Pod Zelenou horou

Zámek Kinských ve Žďáru nad Sázavou bude od pátku do soboty hostit hudební festival. Vystoupí na něm mimo jiné kapela Sto zvířat, Vltava, Temperamento a další. Více zde.

Jihomoravský kraj

Hasičská neděle

Hluboko do hasičské profese nahlídnou účastnici Hasičské neděle, která začne v neděli v 9:00 ve Strážnici. Uvidíte ukázky zásahů, techniky a dozvíte se tematické zajímavosti. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Pivovarské slavnosti

Pivovar Košíř v Drahanovicích chystá na sobotu Pivovarské slavnosti. Mezi 12:00 a 17:00 účastníci mohou podniknout exkurzi po minipivovaru, během dne si poslechnou živá hudební vystoupení a večer uvidí ohňostroj. Slavnostní naražení pivního sudu proběhne ve 13:30.

Zlínský kraj

Cukrové mámení

Zámek Lešná od soboty láká na Cukrové mámení. Jde o výstavu balených cukrů, které se podávají v kavárnách, restauracích a na dalších místech. Zámek je otevřený mezi 9:00 a 16:00, přilehlý park od 8:00 do 17:00. Více naleznete zde.

Bike Valachy

Sobotu si užijí také vášnivý cyklisté. Konají se totiž závody Bike Valachy. Kromě klasické bude možnost jet také kratší a méně náročnou trasu. Start proběhne u hotelu Galik v údolí Léskové. Vše se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Velký lukostřelecký turnaj

Zámek Slezské Rudolice zve v sobotu na lukostřelecký turnaj. Akce začne už v 10:00 doprovodným programem. Odpoledne pak proběhne lukostřelecký turnaj, průvod lukostřelců a šermířů, budou také k zapůjčení luky. Dále se účastníci pobaví u středověkých tanců, ohňové show či vrhání sekerou. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám