Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ochutnejte Moravskoslezsko a prohrabte se bleším trhem

Novinky, fis

Skryté krásy Prahy odhalíte o víkendu při procházkách s architektem. Jiný rozměr kultury si užijete v Plzni, která se ponese ve znamení hudby a piva. Moravskoslezský kraj se zaměří na jídlo. Ve volném čase si ale také můžete dát do těla na některé ze sportovních akcí - pěších, běžeckých či cyklistických.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Den architektury

O víkendu se Prahou budete moci projít ve společnosti architektů a historiků, kteří vám prozradí mnoho zajímavostí o zdejších stavbách - jejich vzniku, účelu... V sobotu se vydejte třeba na Spořilov, Hlávkův most či ke kinu Světozor, v neděli pak na Císařský ostrov, náměstí Míru, Pankrác či řadu jiných míst. Kompletní program naleznete zde.

For gastro & hotel 2015

Mezinárodní veletrh gastronomie, hotelového a restauračního zařízení potrvá od čtvrtka až do neděle v Letňanech. Odreagovat se tam můžete u dobré kávy či vína, dozvíte se víc o účinku čokolády na posílení imunity a zažijete nespočet dalších zajímavostí. Veškeré aktivity, které veletrh nabízí, naleznete zde.

Od knihovny ke knihovně

Kdo by si chtěl přes víkend trochu protáhnout tělo, může vyrazit na pochod Od knihovny ke knihovně. Startovat se bude od zastávky metra Rajská zahrada, a to na trasu o délce 21 kilometrů, nebo od Městské knihovny na Praze 8, odkud účastníci vyjdou na 12kilometrovou trasu. Veškeré informace se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Cyklotrek

Další sportovní příležitostí bude o víkendu Cyklotrek se startem i cílem u městského koupaliště Mšeno. Účastníci by se tam měli sejít v sobotu v 8:30. Více čtěte zde.

Roztocký bleší trh

Blešák v Roztokách u Prahy nabídne všemožné zboží, a to v sobotu mezi 9:00 a 15:00 v parku na Tyršově náměstí. Atmosféru zpříjemní živá hudba, pochutnáte si na vegetariánském občerstvení a možná i něco nakoupíte. Více zjistíte zde.

Jihočeský kraj

Bohemian gran fondo

Český Krumlov láká v sobotu na druhý ročník charitativní cyklistické akce, jejíž trasa patří ve své kategorii díky výškovému profilu k nejnáročnějším ve střední Evropě. Propozice závodu naleznete zde.

Plzeňský kraj

Pilsner Fest 2015

Živá vystoupení interpretů jako Xindl X, No name, UDG a dalších plus pivo, které poteče proudem — to je kombinace, kterou si dosyta užijí návštěvníci Plzně na letošním ročníku Pilsner Festu. Program začne v sobotu v 11:00 a bude probíhat na několika místech. Více zde.

Karlovarský kraj

Prohlídka zámeckého parku

Vyčistit si hlavu od běžných starostí můžete zkusit nedělní procházkou v zámeckém parku Kynžvart. Začne v 11:00 a poslechnete si při ní zajímavý výklad. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Medovinobraní

Zámek Vrbčany zve v sobotu na historické slavnosti spojené s lahodnou medovinou. Uvidíte šermíře, kata, tržiště se spoustou jídla a samozřejmě ochutnáte místní medovinu. Více zde.

Hraběcí mlsání

Sobota bude od 10:00 patřit na zámku ve Velkém Březně vybraným pokrmům, jakým by nepohrdlo ani panstvo. Menu bude zaměřené na plody moře. Více se dočtete zde.

Liberecký kraj

Jablonecký voříšek

Všichni nadšení pejskaři budou srdečně vítáni v sobotu v Jablonci nad Nisou, kde Útulek Dášenka chystá akci Jablonecký voříšek. Čtyřnozí návštěvníci se zúčastní soutěže. Více zde.

Královéhradecký kraj

Momenty života

Výstava snímků fotografky Žanety Antošové ukazuje významné momenty lidského života. Obrázky budou k vidění v Knihovně města Hradec Králové od pátku do konce října. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Bramborová sobota

Skanzen Veselý Kopec se v sobotu bude soustředit na brambory. Jestli si na nich rádi a často pochutnáváte, přijďte se podívat, jak se pěstují, používají a uskladňují. Speciální program potrvá od 10:00 do 15:00. Více hledejte zde.

Vysočina

Ochutnávka v podzámčí

Piva, kávové speciality, pálenky, pečeného berana a další nápoje a pokrmy ochutnáte v sobotu mezi 9:00 a 16:00 v Telči na Panském dvoře. Kdo by se chtěl po jídle trochu rozhýbat, může si zapůjčit elektrokolo, elektrokoloběžku nebo další vozítka. Více zde.

Jihomoravský kraj

Husí slavnosti

Boskovice zvou o víkendu na Husí slavnosti spojené s trhem lidových řemesel, živou muzikou, samozřejmě husími specialitami a také výstavou zemědělské techniky či automobilů. Vše se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Beer Treking

Putování za pivním osvěžením čeká zájemce v sobotu v Koutech nad Desnou, odkud se vydají ve 13:00 na trasu Petrovka-Výrovka-Červenohorské sedlo. Na zhruba 13kilometrové trase se účastníci několikrát občerství pivem a něčím na zub. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Festival ptactva

O víkendu se uskuteční ornitologické vycházky do přírody spojené se sledováním opeřenců. Na Zlínsku se k akci můžete připojit v oblasti Choryňských a Hustopečských rybníků. Účastníci se dozvědí mnoho informací o životě, ohrožení i ochraně ptáků. Nebude chybět ani ukázka kroužkování. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Jak šmakuje Moravskoslezsko

Chutě a vůně typické pro Moravskoslezský kraj okusí návštěvníci v sobotu v Jiříkově. Mezi 9:00 a 16:30 tam proběhne šermířská exhibice, ale také gastronomické show a soutěže a otevře se pivní koutek... Zkrátka se bude na co těšit. Více zjistíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám