Hlavní obsah

Tipy na víkend: Hauenštejn vábí na večerní mystifikace, pražská zoo na romantiku

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Využijte koncem týdne volný čas k tomu, co je vám milé. Ať už je to pohodové posezení u piva, klidná procházka, adrenalinový sport nebo třeba poslech hudby, od všeho najdete ve víkendovém výběru akcí něco.

Foto: Profimedia.cz

Na Hauenštejně vás o víkendu čeká kromě jiného také ohnivé divadlo. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pražský triatlon

Další ročník amatérského silničního triatlonového závodu se v metropoli uskuteční v neděli. Plavecká a běžecká část se tentokrát přesune do Dolních Počernic. Vše se dozvíte zde.

DockTown

V sobotu se v Mystic Skateparku na ostrově Štvanice uskuteční open air festival DockTown. Vystoupí interpreti jako Sebastian Deluca, Augustin Alvarez, Rob Smile, Ufi DaMan a další.

Romantika v zoo

Pražská zoologická zahrada zve na letní večerní procházky areálem. Vychutnáte si odtamtud výhled na podvečerní Prahu a zdržet se můžete až do 21:00. Navíc se tam můžete i dobře najíst. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Superior Bike Adventure

Na víkendový závod horských kol zve Toulava. Superior Bike Adventure zaručí všem zkušeným cyklistům jedinečný zážitek. Veškeré informace o závodu naleznete zde.

Folklorní den ve skanzenu

Skanzen Vysoký Chlumec zve v sobotu na Cimbálovou muziku Jožky Severina. Vystoupení se uskuteční mezi 14:00 a 16:00. Více se dozvíte zde.

Nová výstava v Rakovníku

V sobotu 18. července v 17:00 slavnostně zahájí ve Výstavní síni na radnici v Rakovníku výstavu obrazů Pavla Wohla a Petra Wohla. Výstava potrvá do konce srpna a bude otevřená vyjma pondělků každý den od 10:00 do 18:00.

Foto: Archiv autorů

Jihočeský kraj

Letní slavnost v Písku

V kostýmu či bez něj se můžete v sobotu v Písku od 18:00 zúčastnit setkání na nejstarším kamenném mostě v Čechách. Příjemný podvečer u dobrého pití zpestří živá hudba. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Nepomucké pivnosti

Bujaré pivní slavnosti v Nepomuku lákají na tematické soutěže, živou hudbu i ohňostroj. Začnou v sobotu v pravé poledne. Program naleznete zde.

Karlovarský kraj

Večer na hrad

Hrad a zámek Hauenštejn láká v sobotu na noční prohlídku. Začne ve 20:30 a nabídne mystifikace, šermířská vystoupení i ohnivé divadlo. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Fesťáček v Jílovém

Přehlídku country a folkové hudby uvidí a hlavně uslyší návštěvníci v Jílovém. Program začne ve 14:00 a potrvá do večerních hodin. Zpestří ho dřevorubecká show. Více zde.

Liberecký kraj

Zubačkou na slavnosti

U příležitosti Harrachovských slavností ve sklárně svezou zájemce zvláštní vlaky na Zubačce. Pojedou z Tanvaldu do Kořenova a zpátky. Bližší informace najdete zde.

Královéhradecký kraj

Pivobraní v Náchodě

Masarykovo náměstí v Náchodě zaplní v sobotu zástupci různých pivovarů a minipivovarů. Návštěvníci si užijí nepřeberné množství ochutnávek, hudební kulisu i chutné občerstvení. Více se dočtete zde.

Opofest 2015

Opočenský hudební festival zve v sobotu večer na živá hudební vystoupení. Od 19:00 vystoupí Zloději Kol, Lady Absinthe a další. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Veselokopecký jarmark

Po celý víkend můžete ve skanzenu Veselý kopec navštívit lidový jarmark se spoustou ručních výrobků. V obou dnech potrvá od 9:00 do 16:00. Více hledejte zde.

Vysočina

Bitva o Notorburg

Svědky velkolepé bitvy o Notorburg se můžete stát v sobotu odpoledne u Ledče nad Sázavou. Program začne ve 13:00. Více zde.

Jihomoravský kraj

Setkání pivovarů

Setkání malých pivovarů oživí v sobotu Rosice. Návštěvníci tam okoštují kromě českých také slovenská piva. K tomu všemu zahraje živá hudba. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Hradní bál na Helfštýně

Pestrý sobotní program na hradě Helfštýn nabídne historické tance, loutkové divadlo, vystoupení s prapory, koncert, velkou ohňovou show a mnoho dalšího. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Pekařská sobota

Sobota bude v rožnovském Dřevěném městečku celá o pečivu. Proběhnou ochutnávky, soutěže i výstava. Zahájení programu se uskuteční v 10:00. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Slavnosti obce Vražné

Hudbou, tradicemi či poutí oslaví v sobotu obec Vražné svého rodáka Johanna Gregora Mendela. Kompletní harmonogram akce si prohlédněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám