Hlavní obsah

Slevové vouchery budou v jižních Čechách dostupné až do listopadu

Právo, Lucie Kándlová

Až do listopadu mohou turisté, kteří zavítají na jih Čech, čerpat třicetiprocentní slevu na ubytování a také slevy na vstupy do hradů, zámků nebo muzeí. Jihočeský kraj uvolnil už na jaře v době koronavirové krize na slevové vouchery téměř čtyřicet milionů korun a peníze nejsou stále vyčerpány.

Foto: Profimedia.cz

Turisté mohou při návštěvě Novohradských hor zavítat i na tvrz Žumberk, která byla ve 14. století panským sídlem.

Článek

Jihočeská centrála cestovního ruchu nyní přišla s dalším projektem, který se zaměřuje na turistické oblasti Novohradských hor a Doudlebska. Lidé, kteří do této nejjižnější oblasti v kraji zavítají, si užijí pobyt v přírodě daleko od davů turistů.

Návštěvníci si mohou v klidu užít pěší turistiku, jezdit na kole po stezkách a lesích či využít nabídky jízd na koních.

A navštívit tu mohou také řadu památek i přírodních zajímavostí. Vydat se mohou například do Terčina údolí, na tvrz Žumberk či do Bujanova, kde je muzeum první koněspřežné železnice. Za objevení stojí také aktivita spolku Hrady na Malši, díky níž jsou obnovována a oživována torza menších hradů nacházejících se podél řeky Malše.

„Výlet do této oblasti asi zklame všechny, kteří očekávají moderní zábavní parky s technickými atrakcemi. Naopak potěší ty, kteří rádi objevují zapomenuté stopy našich předků v krajině nebo ocení, že se při svých toulkách nemusejí vyhýbat davům turistů,“ řekl Michal Jarolímek z turistické oblasti Novohradsko–Doudlebsko.

Ochutnávka místních výrobků

Turisté v této oblasti mají také jedinečnou možnost ochutnat výrobky, které se zde vyrábějí. Jde například o Borovanské borůvkové víno, Borovanský med, pivo a uzeniny ze Zevlova mlýna nebo mák z Netřebic.

„Destinační společnost Novohradsko–Doudlebsko disponuje od roku 2019 značkou Opravdu od nás, která je certifikací garantující originalitu, kvalitu a původ surovin i výrobních postupů. Máme již jedenatřicet originálních výrobků,“ dodal Jarolímek.

Za slony mohou turisté vyrazit i do Lužických hor

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám