Hlavní obsah

Mariánské Lázně budou lemovat nové naučné stezky

Novinky, ČTK, Klára Fischleinová

V sobotu 11. května byla svěcením pramenů zahájena v Mariánských Lázních již 205. lázeňská sezóna. Turisté postupně odhalí několik milých překvapení. V okolí města vznikly naučné a turistické stezky, jakou je třeba Královská cesta. Park miniatur Boheminium představil zbrusu nový model hradu Bezděz. Kdo sem vyrazí autem, má bezpočet dalších výletních možností i v širším okolí města.

Foto: Archiv města Mariánské Lázně

Malebné lázeňské městečko nabízí klidnou atmosféru i bohatý program.

Článek

Kromě dalších výletních tras v okolí města se v Mariánských Lázních na léto připravuje také otevření Domu přírody na Kladské a rozšíření naučných stezek. Na Kladské by se také pro koupání měl zpřístupnit jeden z rybníků v rezervaci.

Mariánské Lázně jsou druhým největším lázeňským městem v Česku. Využívají unikátních přírodních zdrojů, především zde vyvěrajících pramenů. Přímo ve městě je jich asi 40, v okolí další stovka. Kdo někdy navštívil toto lázeňské městečko, ví, že jednou z jeho typických tváří jsou rozsáhlé parky. O to se postaral zahradní architekt Václav Skalník už na začátku 19. století.

Foto: Archiv hradu Loket

Z Mariánských Lázní může turistova cesta vést na hrad Loket.

Komu by nestačilo si prohléhnout zmenšeninu hradu Bezděz jakožto novinku v parku miniatur Boheminium, může se do okolí Mariánských Lázní zajet podívat na některý ze skutečných kamenných skvostů. Vyrazit lze třeba na hrad Loket, vystavěný ve 13. století, nebo na Bečov, vybudovaný taktéž zhruba před sedmi stoletími.

Reklama

Výběr článků

Načítám