Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na šmoulí karneval do Mělníka, za hračkami do Pardubic

Nadcházející víkend se ponese v duchu převlékání do kostýmů, hraček, bruslení i pohádek. Děti tedy budou ve svém živlu, stačí jen vybrat ten správný typ zábavy. Na karneval se můžete vypravit například do Mělníka nebo Nového Jičína, pohádkový program nabídne Jindřichův Hradec a na sportovní aktivity láká Broumov či Sokolov.

Foto: Profimedia.cz

Šmoulové budou hrát hlavní roli na maškarním bále v Mělníku. Ilustrační foto

Článek
Praha

Dílny v pražské zoo

V sobotu si děti opět vyzkoušejí výrobu speciálních hraček pro zvířátka. Dílna bude otevřena ve Vzdělávacím centru Zoo Praha od 10:00 do 15:00. V rámci programu bude v 10:00 připraveno cvičení lachtanů. Podrobné informace naleznete zde.

Strašidla na Chvalském zámku

Chvalský zámek v Praze od soboty přivítá Kočovné muzeum strašidel z Plzně. Děti se mohou bát se strašidly a čerty a potěšit s hodnými skřítky a vílami. Výstava bude otevřena v 9:00 a ve 14:00 bude slavnostně zahájena. Ve 14:30 bude připravena Pohádková škola a v 15:30 Vodnická pohádka. Více zde.

Středočeský kraj

Putování za skřítky v Mníšku pod Brdy

V sobotu či v neděli se s dětmi vydejte na zámek Mníšek pod Brdy, aby tu našly zámecké skřítky. Každá komnata bude patřit jednomu. Prohlídky proběhnou v časech 11:45, 12:45 a 13:45. Více se dočtete zde.

Šmoulí maškarní

V sobotu zve od 15:00 děti na veselý karneval DDM v Mělníku v ulici Na Polabí 2854. Akce se odehraje ve šmoulím stylu. Na programu je tanec, hudba, hry i soutěže. Vstupenky bude možné koupit za 40 korun.

Jihomoravský kraj

Šašek Šáša v Brně

Divokou zábavu se šaškem Šášou si užijí účastníci sobotního karnevalu na Přemyslově náměstí v Brně. Začátek je ve 14:00, konec okolo 16:30. Další informace se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Pohádka v Jindřichově Hradci

Děti v Jindřichově Hradci pobaví pohádka Matylda zasahuje aneb Povídačky naší Kačky. Představení se odehraje v neděli v 16:00 v Kulturním domě Střelnice na Masarykově náměstí. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Zimní závody v Broumově

Už 12. ročník závodu psích spřežení proběhne o víkendu v Janovičkách u Broumova. V oba dny závod začíná v 10:00. Trať měří celkem 32 kilometrů. V případě nedostatku sněhu bude zkrácena na 15 kilometrů a závod se pojede jako kárový. Veškeré informace naleznete zde.

Festival ledosochání ve Špindlerově Mlýně

Společensko-sportovní Festival ledosochání probíhá od pátku do neděle. Je také festivalem hudby, sportu a zábavy. V pátek a v sobotu se budou tvořit sochy na špindlerovském náměstí, v neděli budou od 9:00 do 20:00 vystaveny. V sobotu je také na celý den připravený bohatý doprovodný program. Podrobný harmonogram akce si prohlédněte zde.

Pardubický kraj

Komentovaná prohlídka hraček

Jestli vaše děti ještě nikdy neviděli staré hračky našich předků, vezměte je na komentovanou prohlídku expozice historických hraček do Východočeského muzea v Pardubicích. V sobotu v 15:00 provede výstavou Michal Widenský ze soukromého Muzea technických hraček. Bližší informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Bruslení v Sokolově

Správa sportovních zařízení Sokolov zve k bruslení na zimní stadión v Sokolově. V sobotu bude led na stadiónu v ulici Boženy Němcové pro veřejné bruslení připraven od 15:00 do 16:30. Více zde.

Liberecký kraj

Tajemství medu v Semilech

Objevte tajemství medu v Muzeu a pojizerské galerii Semily v Husově ulici. V sobotu a v neděli se od 9:00 do 16:00 dozvíte mnoho informací o medu, včelaření nebo včelím vosku. Znalosti získané na výstavě si děti vyzkoušejí ve včelařském testu. Další informace najdete zde.

Olomoucký kraj

Pokojíčky našich babiček v Prostějově

Výstavu Pokojíčky našich babiček můžete navštívit v Muzeu a galerii Prostějov. Expozice je otevřena v sobotu i v neděli od 9:30 do 12:00 a od 13:00 do 17:00 v budově Špalíčku v Uprkově ulici. Hračky pocházejí ze soukromé sbírky Miroslavy Pecháčkové. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Velký pohádkový karneval ve Frenštátě

Velký pohádkový karneval bude připravený v neděli ve Frenštátě pod Radhoštěm. Dětská akce se koná v aule Gymnázia a SPŠ Elektrotechnické v Křižíkově ulici. Od 14:00 do 17:00 bude pro děti připravena hudba, tombola, soutěže, hry i občerstvení. Více se dočtete zde.

Novojičínský maškarní bál

Jestli má vaše dítko doma nějakou povedenou masku, vezměte ho v neděli mezi 15:00 a 18:00 na dětský maškarní bál do Nového Jičína. Kromě přehlídky masek proběhnou hry i soutěže. Více zde.

Plzeňský kraj

Bruslení pro rodiny s dětmi v Sušici

V neděli se můžete na Zimním stadiónu v Sušici zúčastnit bruslení pro rodiny s dětmi. Přijďte do Volšovské ulice mezi 12:30 a 14:00. Pro začínající bruslaře budou k zapůjčení nachystány hrazdičky. Další informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Kočárky a kolébky v Děčíně

V neděli se přijďte rozloučit s výstavou historických kočárků a kolébek. Zámek Děčín na tento den připravil dernisáž. V 15:00 můžete výstavu projít za doprovodu sběratelky kočárků Miloslavy Šormové a dozvědět se spoustu zajímavých informací. Více hledejte zde.

Vysočina

Zimní olympiáda dětí a mládeže

Olympiády dětí a mládeže ČR se zúčastní krajské reprezentace žáků a žákyň. Na akci nebude chybět nic, co patří k olympiádě: oheň, ceremoniály ani olympijský dům. Ten bude otevřený ve Žďáru nad Sázavou v budově staré radnice od neděle. Událost potrvá do 24. ledna. Kompletní harmonogram si prohlédněte zde.

Zlínský kraj

Královský karneval

DDM Sluníčko v Otrokovicích plánuje na nedělní odpoledne pohádkový Královský karneval. Začne v 16:00 a láká na tanec, zábavu i nejrůznější laskominy. Více hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám