Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Šifrovat na hrad nebo se roztočit na Matějskou

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou událostí tohoto víkendu bude bezesporu spuštění Matějské pouti na pražském výstavišti. Zatím je však její návštěva spíše pro otužilce. Kromě pouťových atrakcí se nabízejí také divadelní pohádky, šifry na hradě Červený Újezd nebo speciální prohlídky Brna a mnoho dalšího.

Foto: ČTK

V Praze o víkendu začne Matějská pouť.

Článek
Praha

Matějská pouť

Po roce je tu opět královna všech poutí - Matějská! Potrvá od soboty až do 14. dubna a jako každý rok nabídne nepřeberné množství atrakcí, nejen z Česka, ale i z Holandska či Německa. Tuto sobotu se kolotoče spustí od 10:00, v 18:00 proběhne slavnostní ohňostroj. Více se dozvíte zde.

Sobotní odpoledne s Robinsonem

Znáte knihu Robinson Crusoe na ostrově zvířátek? Ať už ano, nebo ne, společně se svými dětmi se můžete ponořit do jejího příběhu v sobotu od 14:30 do 16:30 v Era světě na Jungmannově náměstí. Návštěvníky tam čeká předčítání v podání hereček, hry, soutěže a uvidí dokonce i skutečného papouška. Více informací naleznete zde.

Ulice plná kouzel

Vtipné a zároveň obsahově hluboké představení nabídne Divadlo Metro v sobotu od 15:00. Hlavního hrdinu představení obklopí oživlé předměty a obyčejný den se pro něj najednou stane časem plným zážitků. Více zde.

Středočeský kraj

Šifrování na hradě

Hru s šiframi a kódy chystá pro návštěvníky na sobotu Hrad Červený Újezd. Luštit budete moci mezi 11:00 a 16:00. Kdo bude mít hotovo, může v areálu zajít ještě do muzea českého venkova nebo se posilnit ve zdejší Krčmě. Více čtěte zde.

Karneval v Kladně

Dům kultury Kladno - Sítná zve v neděli od 14:00 na karneval. Nachystejte dětem masky a vydejte se s nimi vstříc tanci, tombole a soutěžím. Více zde.

Jihočeský kraj

Karneval v Dačicích

V sobotu od 15:00 se v MěKS Dačice bude konat dětský karneval s diskotékou pro náctileté. Kromě hudby si tam děti užijí spoustu další zábavy. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

DEPO Street Food Market

Festival pouličního jídla naláká v sobotu všechny malé i velké labužníky i experimentátory do Plzně. Ochutnají tam totiž od všeho něco — bezlepkové dobroty, hamburgery, sladké palačinky, vína, džusy a mnoho dalšího. Více zde.

Karlovarský kraj

Dědeček vypráví

Dědečkovo vyprávění pohádky uslyší návštěvníci Domu kultury Ostrov, a to v neděli od 15:00. Na programu je veselá pohádka o čertích námluvách. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Fenomén Igráček

Od konce ledna do konce března mají návštěvníci děčínského zámku možnost si prohlédnout expozici Fenomén Igráček. Vystaveny jsou tam nejen původní postavičky ze 70. a 80. let, ale i nové s moderními prvky. Bližší informace naleznete zde.

Liberecký kraj

Pohádky pro Dášenku

Pohádku na motivy knížky Karla Čapka s názvem Dášeňka budete v neděli moci zhlédnout od 15:30 v Severočeském muzeu v Liberci. Po představení bude pro děti a rodiče připravena také výtvarná dílnička. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

MS v jízdě na skibobech

Jestliže jste rodina sportovních nadšenců a vaši potomci už dávno odrostli hrám a dětským maškarním, zajeďte se o víkendu podívat do Deštného v Orlických horách. Budete tam moci fandit závodníkům mistrovství světa v jízdě na skibobech. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Zimní dětská herna

Zimní dětská herna v Litomyšli nabízí hry, tvoření a jiné vyžití pro děti po celou zimu do 28. března. Pokud tedy nevíte, co podnikat, vezměte své děti tam třeba společně s kamarády. Více zde.

Vysočina

Za Mankou do Podlesíčka

Pohádková vesnička Podlesíčko zve v sobotu na další program, tentokrát za Mankou a jejím ztraceným střevíčkem. Děti v Podlesíčku potkají nadpřirozené bytosti a užijí si soutěže. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Mezinárodní den průvodců

Turistické informační centrum Brna zve tento víkend společně s Asociací průvodců ČR na množství speciálních prohlídek. Uskuteční se v rámci Mezinárodního dne průvodců. Vybrat si budete moci z různých témat - historie, architektura, pověsti... Bližší informace naleznete zde.

Olomoucký kraj

Badmintonový turnaj

Pro rodiče s dětmi se bude konat badmintonový turnaj čtyřher ve Velkých Losinách. Zúčastnit se ho můžete v sobotu v Areálu zdraví Velké Losiny. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Dětský karneval

V sobotu od 15:00 si vaše dítka budou moci zařádit na dětském karnevalu ve Zlíně. Jak jinak než v převleku. Akci pořádá DDM Astra a zájemci se musí předem přihlásit. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Od televise k televizi

Televizní studio Ostrava slaví 60 let své existence. Při této příležitosti se můžete od poloviny ledna podívat na speciální výstavu ve Velkém světě techniky v Ostravě. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám