Hlavní obsah

Tipy na víkend: Otestujte svůj balanc na neckyádě, zaběhejte si v zoo

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec týdne přinese sportovní, gurmánské i módní akce. Dyzajn market odhalí podzimní trendy, neckyáda otužilost, běžecký závod mezi výběhy brněnské zoologické zahrady pak otestuje vaši fyzičku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Burger fest 2015

Příznivci americké kuchyně a zejména hamburgerů si tento víkend jistě užijí do sytosti, a to doslova. Holešovické výstaviště bude totiž hostit Burger fest, který nabídne kromě dobrého jídla také živou hudbu. Program začne v obou dnech v 10:00 a protáhne se do večerních hodin. Nahlédnout do něj můžete zde.

Ohrada Food Fest

Také Praha 13 se o víkendu zaměří na gurmány. Gastronomický festival tam nabídne pokrmy pražských restaurací, jako jsou Dish, Kastrol, Wine Food Market a další. Více se dočtete zde.

Dyzajn market

Piazzetu Národního divadla o víkendu osídlí podzimní Dyzajn market. Jako vždy nabídne módní přehlídky, inspiraci a v neposlední řadě také kulturní vystoupení. Vše se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Neckyáda 2015

Neckyáda přinese v sobotu do vodního parku Čabárna na Kladensku spoustu zábavy. Program bude probíhat, jak jinak než na vodě, takže jestli nejste ani trochu otužilí, raději se jen dívejte ze břehu. I tak bude stát účast za to! Kdo by se chtěl zapojit do soutěžení, měl by začít pracovat na co nejoriginálnějším plavidlu. Více čtěte zde.

Psi na Monínci

Monínec patří psům je víkendová akce zaměřená nejen na pejskaře. V sobotu proběhne charitativní závod, v neděli pak divácky atraktivní ukázky psích aktivit a také vyhlášení psí fotosoutěže. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Turistické setkání na zámku

Starý zámek u Borotína bude v sobotu cílem výletníků, kteří se vydají na jednu z tras plánovaných Klubem českých turistů. Cyklisté do cíle mohou dojet po vlastní ose. Společné setkání pak proběhne mezi 11:00 a 13:00 přímo na zámku. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Slunce ve skle

Pivovarský dvůr Plzeň v sobotu od 13:00 pohostí všechny milovníky dobrého piva. Své produkty tam představí zástupci minipivovarů. Více se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Vlaková romantika

Unikátní zážitek si o víkendu můžete dopřát v Národní přírodní rezervaci Soos u Františkových Lázní. Jízda důlní úzkorozchodnou dráhou Kateřinou je jedinečnou příležitostí, jak na chvíli vypnout a užít si atmosféru blížícího se podzimu. Jízdy budou probíhat v sobotu i v neděli. Bližší informace najdete zde.

Ústecký kraj

Jarmark babího léta

Kromě vinobraní, které se uskuteční od pátku do soboty, chystají Litoměřice na víkend Jarmark babího léta u kavárny Fér Kafe. Proběhne v sobotu od 10:00, účastníci tam narazí na oblečení, hračky, ruční výrobky, jako jsou mýdla, keramiku, ale i šperky či bytové doplňky. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Milířské vinobraní

Moravská vína, burčák, klobásky, uzené i grilované dobroty a také sladké vdolky okoštují účastníci Milířského vinobraní v obci Rádlo. Uskuteční se v sobotu od 11:00. Více zde.

Královéhradecký kraj

Hudební festival F. L. Věka

V neděli v 17:00 začne koncert Kateřiny Kněžíkové v Deštném v Orlických horách. Kostelem Máří Magdalény se tam její zpěv rozezní v rámci mezinárodního hudebního festivalu F. L. Věka, zaměřeného na vážnou hudbu. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Kunětické vinobraní 2015

Staročeské pokrmy, moravská i česká vína a mnoho dalšího ochutnáte na sobotním vinobraní v Kuněticích. Začne v 10:00 a kromě gastronomických zážitků přinese také ty hudební v podobě koncertů. Vystoupí mimo jiné kapela Ready Kirken. Program si prohlédněte zde.

Vysočina

Pouť spirituální inspirace

Pelhřimov vyzve v sobotu k hledání vnitřního míru a víry. Pouť spirituální inspirace začne v 11:00 na Masarykově náměstí. Účastníci se pak vydají na cestu dlouhou 17 kilometrů. Více si přečtěte zde.

Slavnosti brambor

Centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem chystá na víkend Slavnosti brambor. Poznáte jich tam desítky odrůd, ochutnáte bramborové speciality a uvidíte kuchařskou show. O dalším programu se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Veletrh hodinek

Druhý ročník veletrhu SEW Brno 2015 přiláká v pátek a v sobotu fanoušky hodinek do Moravské galerie v Brně. Ze značek se představí mimo jiné Tudor, Meistersinger nebo Carl F. Bucherer. Ze známých osobností hodinářské branže na výstavu zavítají Manfred Brassler nebo český hodinář Luděk Seryn. Bližší informace o programu najdete zde.

Běh v zoo

V sobotu se uskuteční sedmikilometrový běžecký závod v areálu Zoo Brno. Startovat budou běžci v 11:00. Více zde.

Olomoucký kraj

Štěpánovské vinobraní 2015

Štěpánov zve v sobotu na tradiční vinobraní, kde od 15:00 budou účastníci ochutnávat okolo 70 vín a nebude chybět ani burčák. Pohodovou atmosféru dokreslí cimbálová muzika. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Moštování a burčák

Hustěnovice v sobotu ožijí koštem burčáku a moštováním ovoce. Akce začne ve 14:00 před místním muzeem. V rámci programu se těšte mimo jiné na soutěž o nejzručnější dojičku nebo dojiče. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Dny NATO

Letiště Leoše Janáčka v Ostravě bude o víkendu hostit Dny NATO. Přehlídka vojenské a letecké techniky tam proběhne v sobotu mezi 9:00 a 17:00, v neděli pak od 9:00 do 16:00. Vzhledem k velkému zájmu budou na akci Českými drahami vlakové spoje. Více se o akci dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám