Hlavní obsah

Kašperk v srpnu znovu osídlí divadlo

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hradě Kašperk proběhne již potřinácté série letních divadelních představení. Výhodou autentických hradních prostor je to, že sem není třeba převážet divadelní scénu, a přesto se diváci myslí ponoří až do hloubi hraného příběhu. Místní atmosféra je zkrátka vtáhne až k jádru děje.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Hrad Kašperk

Článek

Divadelní představení se na Kašperku hrají v prostorách bývalého paláce a přilehlé věže. To jsou nejstarší části hradu ze 14. století. Zajímavostí je, že nikdy nebyly přestavovány. Umělecká vystoupení tady vyniknou mimo jiné i díky dobré akustice.

Už 5., 6. a 7. srpna se mohou obdivovatelé Shakespearovy geniality na zřícenině kašperského paláce těšit od 21:00 na žárlivce Othella. V obsazení zazáří například Jan Potměšil.

Hru Cyrano od Edmonda Rostanda si diváci budou na Kašperku moci vychutnat 8., 9. a 10. srpna také ve 21:00. V hlavních rolích vystoupí Martin Hofmann a Jitka Čvančarová.

TIP: Usednout v kašperském hledišti je mimořádným zážitkem, o nějž neustále narůstá zájem. Organizátoři zdejších kulturních aktivit proto doporučují včasnou rezervaci vstupenek.

Pokud byste Kašperk, hrad postavený na příkaz panovníka Karla IV., chtěli v létě navštívit mimo data divadelních představení, máte na výběr i několik dalších akcí. O víkendu 17. a 18. srpna se tu uskuteční škola šermu pod vedením plzeňských mistrů.

Koho by lákal spíš výcvik lukostřelby, měl by na Kašperk zavítat v sobotu 24. a v neděli 25. srpna. Během posledního prázdninového víkendu, tedy 31. srpna a 1. září, čeká návštěvníky ukázka výcviku bojového koně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám