Hlavní obsah

Splňte si dětský sen a užijte si dovolenou v korunách stromů

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny v domku na stromě. To zní jako dávný dětský sen. Nyní si ho může kdokoliv splnit v Lužické jezerní krajině. Rekreační oblast v sousedním Německu, jen pár desítek kilometrů od českých hranic, láká na dovolenou v největší člověkem vytvořené jezerní oblasti Evropy, kvalitní cyklostezky i vskutku originální možnosti ubytování.

Foto: Steffen Johne

Splňte si dětský sen a užijte si dovolenou v korunách stromů.

Článek

Neobyčejný kemp u Senftenberského jezera

Přístavní kemp na břehu Senftenberského jezera v srdci Lužické jezerní krajiny je oblíbený už jen pro svou ideální polohu jen pár kroků od kotviště lodí a cyklostezky. Od letošní sezóny má ale o lákadlo více: domky na stromech. Chcete strávit dovolenou v korunách stromů pět metrů nad zemí s výhledem na jezero? V Lužici žádný problém!

Foto: Harry Mueller

Uvnitř stromových chatek čeká komfortní vybavení

Uvnitř těchto stromových chatek na vás čeká příjemná rustikální atmosféra, ale také vše, co je třeba ke komfortnímu ubytování. Najdete tu malou koupelnu i kuchyňku. Pokud budete chtít, můžete si připlatit za snídani až do domu. Co je ale v ceně, to je neopakovatelný výhled z terasy na hladinu Senftenberského jezera.

Foto: Mario Hambsch

Přístaviště a sportovní centrum Senftenberského jezera z ptačí perspektivy

Poznejte Lužickou jezerní krajinu

Ač je bydlení na stromě už samo o sobě zážitkem, rozhodně byste neměli otálet, ale vydat se poznávat Lužickou jezerní krajinu ať už na kole, in-line bruslích nebo na lodi. Lužická jezerní krajina je ukázkový příklad revitalizace krajiny po povrchové těžbě uhlí. Z někdejších těžebních jam je nyní dvacítka jezer, některá z nich stále ještě ve fázi zaplavování. Senftenberské jezero patří k těm starším, k rekreaci se využívá už 40 let. V současné době se pracuje na propojení celé Lužické jezerní krajiny kanály. Už dnes je Senftenberské jezero propojeno se sousedním jezerem Geierswalder See.

Foto: Nada Quenzel

U Senftenberského jezera si můžete loď i půjčit

Senftenberské jezero

Jezero Senftenberger See se využívá k rekreaci už 40 let. Za tu dobu zde vznikla bohatá nabídka služeb pro turistický ruch a trávení volného času. Největší ze zdejších kempů je Hafencamp Senftenberger See v obci Großkoschen. Více informací a rezervace na www.hafencamp.de

 Další inspiraci pro dovolenou v Německu najdete na www.germany.travel

Výběr článků

Načítám