Hlavní obsah

Pěšky a na kole podél Dunaje, Innu a Ilzu

Novinky, Německá turistická centrála/Passau Tourismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snová poloha na třech řekách, úchvatné památky a pestrá gastronomie: Pasov má mnoho co nabídnout, což ocení mimo jiné také cyklisté a pěší turisté. Kultura a příroda jsou si v Pasově vzdáleny doslova jen pár kroků a skýtají mnoho příležitostí jak k odpočinku, tak aktivitám.

Foto: Stadt Passau

Bavorský Pasov

Článek

Okolí Pasova jako stvořené pro aktivní dovolenou

Pasov, zvaný také jako město tří řek, leží hned na několika dálkových cyklotrasách a je přímo ideální pro delší zastávku. Je zde spousta možností ubytování vytvořených na míru cyklistům, některá z nich se nacházejí dokonce přímo na cyklostezce.

Foto: www.bayern.by/Volker Preusser

Pohled na Pasov z Dunajské cyklostezky

Na své si na soutoku tří řek přijdou i ti, kdo dávají přednosti pěší turistice: Pasov se nachází mj. na Dunajské turistické stezce (Donausteig), Zlaté stezce (Goldsteig) a Dunajské panoramatické stezce (Donau-Panoramaweg). Hluboká údolí řek s vysokými skalami čnícími nad vodní hladinou skýtají pestré možnosti volby trasy, vzácné rostlinné druhy a jedinečná panoramata.

Foto: Stadt Passau

Pasov je pro svou ideální polohu na několika cyklistických i pěších trasách častou zastávkou pro odpočinek a poznávání

Buďte aktivní i v centru města

Nejen v okolní přírodě, ale také v samém centru Pasova si aktivní turisté přijdou na své. Malebné staré město, kavárny vybízející k posezení a pestrá kulturní nabídka čekají jen na to, až je objevíte. Během prohlídky zdejších památek rozhodně nesmíte vynechat katedrálu sv. Štěpána. Velkolepá stavba s bílými věžemi a zelenomodrými kopulemi platí za jeden z vůbec největších barokních kostelů severně od Alp. Skvostný interiér ukrývá jeden obzvláště vzácný poklad: největší varhany na světě s celkem 17 974 píšťalami.

Foto: Stadt Passau

Na zastávce v Pasově

Po prohlídce katedrály zamiřte kouzelnými uličkami k soutoku tří řek: Dunaje, Innu a Ilzu. Zde uvidíte, jak se v jednu míchají tři odlišné barvy vody, a budete se moci nechat unášet pohledem do široce se rozevírajícího údolí Dunaje, který ve vás vyvolá touhu po objevování dalekých končin.

Foto: Stadt Passau

V okolí Pasova si přijdou na své i milovníci pěší turistiky

Pokud vám ještě zbyde dostatek sil, vydejte se od soutoku vzhůru k pevnosti Oberhaus. Jeden z největších dochovaných hradů světa trůní nad městem jako jeho strážce. Tato pevnost však není jen pouhým kulturním pozůstatkem, nachází se zde i několik muzeí, kde se seznámíte s historií a životem Pasova od středověku až po nedávnou minulost.

Foto: Stadt Passau

Výhled na město od pevnosti Oberhaus

Foto: Stadt Passau

Plavba po Dunaji vám umožní poznat město z jiné perspektivy

Užitečné odkazy

Aktuální turistické informace o bavorském Pasově naleznete na www.tourismus.passau.de.

Tourist-Information Passau

Tourist-Information Passau Bahnhofstraße 28

Tourist-Information Passau Bahnhofstraße 28 D-94032 Passau

Tourist-Information Passau Bahnhofstraße 28 D-94032 Passau Tel.  +49 (0)851 95598-0

Tourist-Information Passau Bahnhofstraße 28 D-94032 Passau Tel.  +49 (0)851 95598-0 Fax +49 (0)851 95598-30

tourist-info@passau.de

Další inspiraci pro cesty do Německa hledejte na www.germany.travel.

Výběr článků

Načítám