Hlavní obsah

Pasov: I v zimě jedinečný

Novinky, Německá turistická centrála, Martina Tichá

Poznejte východobavorské město Pasov: Sněhem pokryté střechy starého města se třpytí v paprscích zimního slunce. Nad Dunajem, Innem a Ilzou, romantickou promenádou na břehu řek a nad uličkami se vznáší mlžný opar - město tří řek, Pasov, nabízí se svými italskými barokními kulisami také v chladném ročním období unikátní atmosféru. Nejen v adventním čase, ale i ve zbývajících zimních měsících stojí za to Pasov navštívit.

Foto: Passau Tourismus e.V.

Pohled na pohádkově zasněžený zimní Pasov

Článek

Pasov, často přezdívaný město tří řek, má co nabídnout nejen v oblasti umění a památek, lákavé jsou také kulinářské speciality místních restaurací a kaváren a široká nabídka kulturních a společenských akcí.

Pasov z lodi

Pasov můžete blíže poznat během okružní plavby po třech pasovských řekách „Dreiflüsse-Rundfahrt“. Na tu se můžete vydat pravidelně o adventních víkendech nebo mezi Vánoci a Silvestrem.

Foto: Passau Tourismus e.V.

Pohled na Pasov ze břehu řeky

TIP: K nejnovějším atrakcím patří plavby luxusními loděmi vyzdobenými klenoty značky Swarowski. Na palubě lodi si můžete vychutnat kulinářské speciality a nechat se rozmazlovat vynikajícím a pozorným servisem palubního personálu v čele s kapitánem lodi.

Dóm sv. Štěpána, dominanta města

Denně se konají také prohlídky barokního města, na kterých máte možnost poznat všechny tváře Pasova. Počátečním a zároveň konečným bodem prohlídky je dóm sv. Štěpána, který se okázale tyčí na nejvyšším místě Starého města. Také vnitřní prostor dómu je velmi působivý, je totiž největším dómem severně od Alp a nacházejí se v něm největší chrámové varhany na světě.

Foto: Passau Tourismus e.V.

Dóm sv. Štěpána, dominanta města

Jejich okouzlující zvuk je možné poslechnout si každou středu a sobotu v poledne během adventu a také během pracovních dnů mezi Vánoci a Novým rokem. Na náměstí před dómem se každoročně konají adventní trhy, které lákají svou předvánoční atmosférou všechny návštěvníky Pasova.

Foto: Passau Tourismus e.V.

Adventní trh před Dómem sv. Štěpána

Procházka uličkami města

Neobyčejným zážitkem je také zimní procházka centrem města. Pěší zóny nabízejí doslova vše, po čem srdce dychtí, od velkých nákupních center přes specializované obchody po malé obchůdky, které často prodávají ručně vyráběné výrobky. Můžete se také nechat rozmazlovat v jedné z mnoha restaurací a kaváren, které nabízejí sezónní speciality.

Foto: Passau Tourismus e.V.

Ochutnat můžete i řadu regionálních specialit

Široká nabídka kulturního a společenského vyžití

Některá muzea a galerie jsou v Pasově otevřeny během celého roku, například Muzeum skla s exponáty od období baroka až po modernu a Muzeum moderního umění, které v obměňujících se výstavách prezentuje umělecká díla 20. a 21. století.

Foto: Passau Tourismus e.V.

Pasov v záři zapadajícího slunce

Že Pasov skutečně žije, dokládají četná vystoupení proslulých kabaretistů a komediantů, které pravidelně hostí malé i velké městské scény. Opery, operety, divadla, koncerty a ještě mnohem více je na programu Zemského divadla Dolní Bavorsko. Velké show a popové koncerty se konají zejména v Dreiländerhalle.

Pro ty, kteří hledají zároveň zábavu a regeneraci, jsou otevřeny po celý rok lázně v Pasově, společně s přilehlým wellness a saunami BALINEUM.

Tipy na cestu : Pasov

Více informací o Pasově, podrobnosti naleznete také zde

Přehledné informace o Bavorsku pak na www.bavorsko.eu 

Stáhněte si oficiální aplikaci města Pasov, Passau- App, která nabízí mnoho informací o městě, památkách, výstavách, ubytování, možnostech parkování a další užitečné tipy.

Na oficiálních stránkách města Pasov je možné prohlédnout si kalendář chystaných akcí nebo si rychle a z pohodlí domova zarezervovat ubytování.

Na stránkách lodní společnosti je možné nalézt přesné časy okružních plaveb a informace o cenách

Jak se do Pasova dostanete?

Pasov, město na třech řekách, je vzdálené jen 50 kilometrů od česko- bavorské hranice. Z Bavorské Železné Rudy je možné se do Pasova dostat po silnici B 85 nebo z Philippsreut po silnici B 12.

Výběr článků

Načítám