Hlavní obsah

Nejlepší cyklostezky Německa

Novinky, Německá turistická centrála

Cyklistická sezóna už začíná nabírat na obrátkách. Ideální čas na to podívat se, co nabízí nám Čechům, národu cyklistů, náš největší soused. Inspiraci k výletům mohou přinést například nově oceněné cyklostezky.

Foto: DZT/Peter Frischmuth

Německé cyklostezky jsou ideální pro rodinné výlety.

Článek

Cykloturistika v Německu

Německo je bezesporu cyklistickým rájem. To dokazuje především hustá síť cyklostezek, jejíž celková délka činí více než 70 tisíc kilometrů. Pro představu, to je téměř jako objet Zemi dvakrát dokola podél rovníku. Více než dvě stovky dálkových cyklotras dávají turistům příležitost k seznámení se s fascinující přírodou i památkami našeho souseda. Aby se člověk v této nepřeberné nabídce mohl lépe zorientovat, vyplatí se podívat na cyklostezky oceněné cykloklubem ADFC.

Foto: DZT/Peter Frischmuth

Městečko Tauberbischogsheim vítá cyklisty putující po stezce Tauberradweg

Bezpečné cyklostezky

Nezáleží na tom, zda jste cyklista-začátečník nebo vášnivý sportovec, na cyklostezkách oceněných klubem ADFC si každý může být jist tím, že se během jízdy bude cítit bezpečně. V posuzování kvality cyklostezek totiž hrají kromě kvality značení roli také stav povrchu a dopravní situace. Klíčovým kritériem jsou i služby nabízené cykloturistům podél celé trasy. Při výběru je tedy dobré se orientovat podle počtu hvězd. Pokud má zvolená cyklotrasa tři až pět hvězd, můžete si být jisti, že kvalita je zde na vysoké úrovni. Pět hvězdiček, tedy nejlepší možné hodnocení, si v letošním roce od ADFC vysloužily stezky v údolí řeky Tauber a okruh mezi zámky a zámeckými parky v alpském regionu Allgäu.

Oceněné cyklostezky pro rok 2016:

Tauberradweg

Tato cyklostezka je každým coulem turistickou klasikou. Začíná v romantickém středověkém městečku Rothenburg ob der Tauber a pokračuje dále celým údolím řeky Tauber až k Mohanu, převážně po asfaltovaných zemědělských cestách bez běžného silničního provozu. Hodí se tedy i pro méně zkušené cyklisty a rodiny s dětmi.

Foto: Rothenburg Tourismus Service/Willi Pfitzinger

Rothenburg ob der Tauber

Cestu lemují menší středověké hrady, kostelíky a kláštery, malebné vesničky a vinice, občerstvit se lze ve vesnických hospůdkách, větších hostincích a restauracích, ale také přímo ve vinných sklípcích místních vinařů. Na značeních a v mapách bývá trasa uváděná také jako „Radweg Liebliches Taubertal“ a dlouhá je 110 km. S pauzami na prohlídky památek a odpočinek ji lze projet za 2 až 3 dny, je tedy ideální na víkendový výlet.

Foto: Rothenburg Tourismus Service/Frank Respondek

Vinice před branami Rothenburgu

Schlossparkradrunde Allgäu

Pokud zvolíte tuto stezku, tak pochopíte, proč si bavorský král Ludvík II. vybral pro stavbu svých zámků právě tuto oblast. Trasa začíná ve Füssenu, odtud pokračuje kolem zámků Neuschwanstein a Hohenschwangau, poté dále kolem poutního kostela ve Wiesu, památky UNESCO, a podél alpské říčky Wertach vás zavede také do Kneippových lázní Bad Wörishofen. Dosyta si užijete alpského panoramatu. Celá trasa je dlouhá 219 km a je rozdělena do několika etap.

Foto: DZT/Jim McDonald

Neuschwanstein

Discover your favourite spot

Už víte, kam vyrazit? Ideální cíl pro Vaši příští dovolenou ve fascinující německé přírodě přesně podle Vašeho gusta naleznete prostřednictvím interaktivního vyhledávače Discover your favourite spot na www.germany.travel/enjoy.

Chystáte se na dovolenou pod stan nebo s karavanem? Využijte vyhledávač kempů na www.germany.travel!

Související témata:

Výběr článků

Načítám