Hlavní obsah

Jaké to je, být horským vůdcem v bavorských Alpách

Novinky, Německá turistická centrála/Bayern Tourismus Marketing GmbH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povolání horského vůdce vyžaduje velkou dávku zodpovědnosti a dlouholeté zkušenosti. Své o tom ví Bernd Zehetleiner, horský vůdce ze Sonthofenu nedaleko Oberstdorfu v Allgäuských Alpách.

Foto: www.bayern.by

Seznamte se s Berndem – třeba to bude právě on, kdo vás provede Allgäuskými Alpami.

Článek

Láska na celý život

V Berndovi začala láska k horám vzkvétat již v raném dětství, kdy ho rodiče brávali s sebou na horské túry. Jeho otec navíc vedl nejstarší horolezeckou školu Německa, Bergschule Oberallgäu. O výběr povolání se mladý Bernd Zehetleiner tedy moc starat nemusel, bylo jasné, že jednoho dne bude pokračovat v rodinné tradici. Před pár lety Bernd převzal vedení školy po svém otci a dnes se živí bezpečným provázením turistů na alpských túrách.

Foto: www.bayern.by

Bernd a jeho skupina na občersvovací zastávce vysoko v Alpách

Hory na plný úvazek

Kromě provázení turistů se Bernd ve své škole věnuje přípravě budoucích horských vůdců, kteří mají provázet turisty na lezeckých stezkách a trasách nejrůznějších stupňů obtížnosti. Jeho personál čítá 40 horských vůdců včetně šesti žen. Dále je také prezidentem Svazu německých horolezeckých škol (Verband Deutscher Bergsteigerschulen). V horách Bernd zůstává i ve svém volném čase. Je totiž dobrovolným členem horské služby, kde celoročně vede záchranné akce.

Foto: www.bayern.by

Vydejte se také na túru po Alpách s horským vůdcem, o nezapomenutelné zážitky budete mít postaráno

Klient vždy na prvním místě

Ani jako zkušený horolezec a horský vůdce nevidí Bernd nic špatného na příjemném putování po horách. Vždy se snaží o to, aby alpská túra jakéhokoliv stupně obtížnosti byla pro jeho klienty obohacujícím zážitkem. Zprostředkování nezapomenutelných zážitků hostům je totiž to, co má na své práci nejraději. Z mnohých z nich se tak stali jeho stálí zákazníci.

Foto: Gästeinformation Bad Hindelang

Občerstvovací zastávka na cestě do Allgäuských Alp v Bad Hindelang

Odměna za náročnou práci

Kromě spokojenosti hostů je pro horského vůdce odměnou, že díky dlouholetým vztahům navázaným v horách vznikají pevná přátelství. Se svými přáteli Bernd rád slaví výstupy na alpské vrcholy v útulné chatě, kde si pak následujícího rána při ranním kuropění společně vychutnávají pohled na krajinu a vycházející slunce vykukující nad vrcholky mohutných velikánů Allgäu. A právě takto podle Bernda Zehetleinera vypadá šťastný život.

Více se o Bavorsku dozvíte na www.bavorsko.eu

Nechte se provést po Alpách

O Berndovi a dalších příbězích z Bavorska se můžete dočíst na www.bavorsko.eu

Kontakt na Bergschule Oberallgäu naleznete zde a když budete mít štěstí, třeba vás provede osobně.

Související témata:

Výběr článků

Načítám