Hlavní obsah

Ztraceni v řepce. V Číně z ní vybudovali velké bludiště

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nekonečnou záplavu žluté řepky nenajdete pouze v Česku, ale třeba i v Číně. Tam ovšem pole s touto zemědělskou plodinou proměnili v přírodní bludiště, které z ptačí perspektivy vypadá jako mozaika či nějaký prastarý symbol. Labyrint, který stojí v kraji Luo-pching provincie Jün-nan, navíc čínské úřady vyhlásily tím největším v zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Největší čínské bludiště v řepkovém poli se nachází na ploše 15 tisíc metrů čtverečníchVideo: Reuters

 
Článek

Ztratit se na i na hodiny v poli svítivě žluté plodiny přijíždí Číňané z okolí, někteří návštěvníci neváhají vážit cestu i zdaleka. Bludiště zabírá celkovou plochu 15 000 metrů čtverečních a je tvořeno kruhy uprostřed a mnoha protínajícími se čárami. Nachází se v něm také pět vyhlídkových bodů, kde se mohou návštěvníci doslova utápět nekonečnou záplavou řepky.

Řepka sice nedorůstá do takové výšky, aby převýšila turisty, i tak se ovšem bludiště stalo poměrně populární atrakcí. Plodina je totiž charakteristickým symbolem krajiny Luo-pchingu a pole zde zabírají přes 53 330 hektarů čili 533 kilometrů čtverečních. V době rozkvětu, která v Číně nastala zrovna teď, sem míří mnoho návštěvníků, aby si pozitivně laděnou atmosféru vychutnali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám