Hlavní obsah

Židovskou rodinu vyhodili z letadla. Prý kvůli tělesnému zápachu

Novinky, mšv

Společnost American Airlines vyhodila z letadla židovskou rodinu. Personál jako důvod uvedl, že si ostatní cestující stěžovali na nepříjemný tělesný pach. Podle Yossiho Adlera, který se s manželkou a dcerou vracel z Miami do Detroitu, se ale jednalo o náboženskou diskriminaci, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Adlerovi se ve středu 23. ledna vraceli z dovolené, ale krátce po nástupu do letadla byli požádáni, aby ho opět opustili. Personál uvedl, že si někteří cestující stěžovali na jejich tělesný zápach. „Promiňte? Potřebujeme se dostat domů, není ze mě cítit žádný odér,“ opáčil prý Adler stevardovi. Ničemu to však nepomohlo.

Na letišti se Adler a jeho žena Jennie pustili do hádky s členem pozemního personálu a rozepři si i natočili. „Tvrdíte, že se kvůli náboženským důvodům nesprchujete?“ ptal se zaměstnanec. „To netvrdím, sprchuju se každý den. A všichni jsme se sprchovali dneska,“ řekl mu Adler. „Tvrdím, že jste nás vyhodili z letadla z náboženských důvodů,“ dodal.

Společnost na to má právo

Pro server NBC News pak Adler uvedl, že ho celá situace velmi frustruje. „Chci, aby se k tomu American Airlines postavily čelem a řekly mi, k čemu skutečně došlo.“ Posádka je prý navíc ubezpečila, že dostanou i svá zavazadla, k čemuž ovšem nedošlo. Kvůli tomu byla rodina bez kočárku, autosedačky a dalšího oblečení.

„Zastavili jsme pár lidí na letišti, bylo nám to velmi trapné, ale zeptali jsme se jich, zda si myslí, že páchneme, protože nás kvůli tomu vyhodili z letadla,“ řekla Adlerová. „Nechtěli věřit, že by někdo něco takového skutečně udělal,“ dodala.

American Airlines v prohlášení uvedly, že rodina byla skutečně vyvedena z letadla z důvodu nepříjemného tělesného pachu, na který si někteří pasažéři stěžovali. Dostala ovšem hotel, vouchery na jídlo a let jí byl přesunut na čtvrtek. Podle aerolinek je možné někoho vyhodit z letu, pokud má nepříjemný odér, který není způsoben nemocí.

Adlerovi se domů nakonec dostali a v pořádku k nim doputovala i jejich zavazadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám