Hlavní obsah

Žena propásla nástup do letadla, tak v něm nahlásila bombu

Novinky, mšv

Zoufalá situace si vyžádala zoufalý čin. Třiapadesátiletá Američanka nestihla dorazit včas k bráně na letišti ve Phoenixu a nebyla vpuštěna do letadla. Jelikož už však měla v nákladovém prostoru odbavené zavazadlo, rozhodla se zmínit o výbušnině, aby letoun zastavila, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Američanka Hope L. Webberová měla s American Airlines namířeno do Salt Lake City. Nedostavila se ovšem k odletové bráně včas a personál jí tak zabránil ve vstupu na palubu.

Stačila ovšem zmínka o bombě a byli povoláni specialisté, aby letadlo prohledali. Stroj musel být kompletně evakuován. Žádné výbušné zařízení objeveno nebylo a žena byla zatčena za podezření ze šíření poplašné zprávy a vyvolávání paniky.

„Moje cesta byla zpožděná kvůli nějaké privilegované bělošce, která přišla k bráně, když už bylo letadlo připravené k odletu. Poflakovala se v salonku a propásla nástup. Bylo jí řečeno, že poletí dalším spojem a zavazadlo na ni v Salt Lake City počká. Ale nepochopila to,“ napsala jedna z cestujících Katie Hinsenová na Twitter. Dodala, že pro ženu bylo zřejmě klíčové letět stejným letadlem jako její kufry.

Policejní mluvčí Mercedes Fotunová k incidentu doplnila, že se Webberová zmínila o výbušnině v jejím zavazadle. A to si vyžádalo zásah specialistů.

„Doufám, že jí zakážou létat,“ dodala Hinsenová s tím, že více než 100 pasažérů se nedostalo kvůli ženě do cíle včas.

Nedávno byl za obdobné chování odsouzen muž ve Velké Británii. Jistý Rashidul Islam chtěl minulý rok navštívit svou snoubenku v Maroku, podcenil však dopravní situaci ve městě, a z obavy, že let propásne, na něm nahlásil bombu. Skončil ve vězení.

Muž chtěl zdržet let, který nestíhal. Nahlásil na něm bombu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám