Hlavní obsah

Zbavila se veškerého majetku, aby s rodinou mohla cestovat

Novinky, mšv

Život je krátký, řekla si jednoho dne Britka Rosie Beesonová. A jelikož ho nechtěla celý strávit prací, rozhodla se zbavit domu a prakticky veškerého majetku, pořídila si karavan a vyrazila v něm společně s manželem a dvěma dětmi do světa. Oproti dosavadnímu životu to byla velká změna, kterou ale přivítala s radostí, napsal server Mirror.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britka prodala dům, aby mohla s rodinou cestovat v karavanu po světěVideo: AP

 
Článek

Sedmadvacetiletá Beesonová pracovala v Britské armádě pro oddělení lidských zdrojů a její manžel Dan jako produktový manažer. Oba trávili v práci skutečně mnoho času a měli pocit, že se jim nedostává mnoho prostoru pro jejich dvě děti, osmiletého Montyho a pětiletou Winter.

Ze stereotypu je finálně vytrhlo až několik úmrtí v rodině, kvůli kterým se rozhodli přehodnotit svůj dosavadní život. „Ztratili jsme tolik příbuzných. Měla jsem pocit, že jsme každou chvílí jen plánovali nějaký pohřeb,“ vzpomíná Beesonová.

Jsme svobodní a nezávislí, říká Češka o životě a cestování v dodávce

Cestování

Po prodání domu loni v únoru si pořídili nový pojízdný domov a sotva za týden už byli na cestě přes Evropu. Sklonek roku prožili v Maroku a byly to prý ty nejuvolněnější Vánoce, které dosud prožili. „Miluju to. Náš dům má kola a můžeme s ním kamkoli po světě,“ zhodnotila nový životní styl Winter. „Líbí se mi vidět všechny nové země a potkávat nové přátele,“ dodala.

Beesonová uvedla, že k takovému kroku se může odhodlat kdokoli. „Lidé mi říkali, že by si přáli udělat to, co my, ale nemají na to. Jenže my nejsme bohatí. Jen jsme se rozhodli dělat věci jinak a nestarat se o materiální věci,“ vysvětluje Britka. „Pro mou rodinu to bylo zatím úžasné dobrodružství. Děti viděly spoustu úžasných míst. Otevřelo to oči nám všem, což je v životě důležité,“ myslí si.

Úspory věčně nevydrží

Zatím Beesonovi vyrazili na dvě cesty. Poprvé projeli Francii, Španělsko a Portugalsko. Po rychlém návratu domů kvůli svatbě zamířili do Walesu a Irska, vrátili se na kontinentální Evropu a přes Gibraltar odpluli do Maroka. „Uvědomili jsme si, že nechceme neustále pracovat, nezbývala nám energie pro rodinu a vlastně ani peníze na dovolenou,“ vysvětluje Beesonová.

Rozhodnutí zbavit se veškerého majetku prý nebylo unáhlené, manželé vše dobře promysleli a informovali se pročítáním obdobným příběhů dalších lidí. Nakonec na nápad kývli. „Nikdo nás neměl za šílence, všichni si myslí, že to je úžasné,“ řekla s radostí žena.

S úsporami za prodej domu si prý rodina vystačí zhruba do září, potom bude třeba začít pracovat. Žádné kancelářské pozice ale Rosie ani Dan nechtějí, vadit jim prý nebude nic výstředního, hlavně, aby mohli pokračovat v cestování. Vidět svět je podle Beesonové dobré i pro děti. Poskytne jim to prý lepší vzdělání, než kdyby seděly ve škole.

Rodina chce pokračovat dále zejména po Evropě. V plánu je Itálie, Slovinsko, Chorvatsko, Rakousko, Belgie a Nizozemsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám