Hlavní obsah

Žádná hlava na hlavě. Řecké pláže jsou aktuálně takřka bez lidí

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kos

Každý jiný rok by pláže v oblíbených destinacích už praskaly ve švech. Letos je však kvůli koronaviru situace jiná. Řecké ostrovy se otevřely až 1. července, a tak je na nich turistů stále málo. Prohlédněte si, jak poklidně vypadají pláže na populárním ostrově Kos.

Žádná hlava na hlavě. Řecké pláže v červenci nabízí klid a pohoduVideo: Novinky

 
Článek

Místní vyhlížejí turisty s očekáváním, protože cestovní ruch je klíčovou složkou řecké ekonomiky. „Je to zvláštní vidět prázdné pláže bez turistů, jsou tu jen místní,“ řekl zaměstnanec jednoho z plážových barů, který se ovšem styděl mluvit na kameru.

Kréta se probouzí z letargie. Vhodnější doba k návštěvě už nebude

Cestování

Když už nějaké turisty člověk potká, bývají to hlavně Češi, Belgičané nebo Němci. „My jsme přijeli z Prahy a cestu jsme plánovali půl roku, takže jsme byli rádi, když se otevřely hranice. To, že je tu málo lidí, si užíváme a přemýšlíme, že sem přijedeme ještě jednou,“ řekl Novinkám pár z Prahy.

„Máme šest dětí, které nám teď hlídá babička, dovolenou jsme potřebovali jako sůl. Čekali jsme, až se hranice otevřou, a pak jsme okamžitě sbalili kufry. Řekové potřebují naši pomoc,“ řekl turista ze Sedlce u Líbeznic s tím, že do Řecka se hodlá v létě ještě vrátit, ale tentokrát i s dětmi, aby si také užily moře. Z koronaviru strach nemá.

Foto: Novinky

První turisté na Kos už přijíždějí.

Stejný přístup má i rodina z Belgie, která na Kos přicestovala minulý pátek. „Nemáme strach z nakažení, můžete to stejně tak chytit v Belgii jako kdekoliv jinde na světě. Moc se nám tu líbí, je tu ticho a krásně,“ řekla turistka.

Češi berou Řecko útokem

Cestování

Mladá žena z Německa přiznala, že v letadle se ze strachu z nákazy komfortně necítila, ale nakonec si klidné Řecko bez davů turistů užívá. „Je to šílené, že je tu tak málo turistů, ale na druhou stranu super, dá se tu relaxovat. Určitě bych doporučila všem, aby přijeli, Řekové potřebují turisty, aby vydělali peníze na živobytí.“

Řekové jsou na turisty připraveni. Lehátka se po každém člověku řádně dezinfikují a jsou od sebe v dostatečné vzdálenosti. Moře je navíc průzračně čisté a pláže bez odpadků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám