Hlavní obsah

Za prací snů na Island? V jednom z hotelů poptávají unikátní pozici

Islandský hotel Rangá hledá zájemce na novou unikátní pozici. Tou je lovec půlnočního slunce, tedy fotograf, který by měl dokumentovat jedinečný přírodní fenomén. Hotel na oplátku nabízí bezplatné ubytování po dobu výkonu práce či proplacení letenek.

Foto: Profimedia.cz

Půlnoční slunce lze na Islandu pozorovat v letních měsících.

Článek

Hotel Rangá pozici popisuje jako skvělou příležitost pro fotografy, kteří si chtějí vybudovat či obohatit své portfolio.

„A co víc, lovec půlnočního slunce bude mít během volna příležitost prozkoumat fotogenickou zemi ohně a ledu,“ komentuje luxusní ubytovací zařízení. „Islandská krajina láká na množství neuvěřitelných míst k focení — na ledovce, vulkány, černé pláže, horké prameny a mnoho dalšího,“ doplnil hotel.

FOTO: Nejaktivnější islandský gejzír tryská až 20 metrů vysoko

Cestování

Vítězný uchazeč stráví prací na Islandu celkem deset červencových dní. Hotel mu zajistí bezplatné ubytování či proplacení letenek. Kromě toho, že bude lovec půlnočního slunce dokumentovat přírodní fenomén pro samotný hotel Rangá, navštíví také sesterské zařízení Highland Center Hrauneyjar.

Hotel obdobnou pozici poptával už loni v zimě, kdy hledal fotografa polární záře. Sešlo se tolik žádostí, že z nich nakonec vzešli dva vítězní kandidáti.

Uzávěrka je v neděli

V přihlášce musejí uchazeči uvést například to, na jaké sociální síti jsou aktivní a kolik mají sledujících. Kromě toho musejí předložit i nějaké ukázky své práce a napsat, proč by právě oni měli být lovci půlnočního slunce. Je tedy zřejmé, že výběr hotel nenechává náhodě a bude vybírat z řad profesionálů. Uzávěrka je v neděli 15. května.

Půlnoční slunce je jev, který se vyskytuje za polárním kruhem. Jde o součást polárního dne, kdy slunce v letních měsících nezapadá za obzor, a světlo je tedy i v nočních hodinách. Tento jev lze v Evropě sledovat na severu Skandinávie, v Laponsku nebo právě na Islandu.

Z Prahy do Reykjavíku začnou létat nové islandské aerolinky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám