Hlavní obsah

V zahraničí, přesto bez cizinců. Cestovka láká na hotely výhradně pro Čechy

Novinky, mšv

Dovolená na výsostném českém území u moře. Tak se jmenuje nová nabídka cestovní kanceláře Alexandria, která tuzemské rekreanty láká na pobyty v zahraničí, avšak v hotelech pouze pro českou klientelu. Nedojde díky tomu k míchání národností, což je pro mnoho zákazníků vzhledem k pandemii klíčové.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Z dotazů a připomínek našich zákazníků víme, že nejdůležitější je pro ně zdraví a bezpečnost,“ vysvětluje marketingový ředitel Petr Šatný důvod, proč cestovní kancelář pobyty v ryze českých hotelech představila.

„Naši zákazníci si tak mohou užít dovolenou v maximálním komfortu a vyhnout se davům turistů mnoha národností, které by potkali v jiných hotelech,“ doplnil.

Španělští plavčíci musejí kvůli koronaviru upustit od dýchání z úst do úst

Cestování

Nabídka se zatím týká osmi hotelů a penzionů v Bulharsku, ještě tento týden přibude také Řecko.

„Jedná se o hotely a penziony, se kterými se nám podařilo domluvit exkluzivní kontrakty pro naše zákazníky přijíždějící z České republiky, jiné hosty nebudou přijímat,“ napsal Šatný Novinkám. Dodal, že jde také o vybraná ubytovací zařízení z vlastní sítě cestovní kanceláře.

V bulharském Primorsku nabídne CK zároveň i vyhrazený prostor na severní pláži pouze pro své klienty, pro které budou připraveny také slunečníky zdarma.

„Myslíme ale i na zákazníky, kteří si chtějí vybrat dovolenou v mezinárodních hotelech,“ uvedl Šatný s tím, že si klienti mohou sami zvolit, co jim více vyhovuje.

Zatím do Bulharska a Řecka

Právě Bulharsko a Řecko budou zejména zkraje prázdnin dvě hlavní destinace, které budou české cestovní kanceláře obsluhovat. Minulý týden to na tiskové konferenci oznámili zástupci cestovní kanceláře Blue Style, která začala s prodejem zájezdů do těchto zemí mezi prvními.

Cestovní kanceláře cílí na Řecko a Bulharsko. Létat se bude od července

Cestování

S nabídkou v uplynulých dnech přispěchaly také další dvě velké cestovní kanceláře, Fischer a Exim tours. Plán je však takový, že se další destinace budou postupně přidávat, jakmile otevřou své hranice mezinárodní turistice a také za předpokladu, že příjezd nebude podmíněn karanténou nebo koronavirovým testem. Ani jedno Bulharsko a Řecko po českých turistech nevyžadují.

Anketa

Ubytovali byste se na zahraniční dovolené v hotelu, který je určen jen české klientele?
Ano, rád/a
30,6 %
V žádném případě ne
54,9 %
Je mi to jedno
14,5 %
Celkem hlasovalo 2921 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám