Hlavní obsah

V muzeu zmrzliny se mohou návštěvníci vykoupat ve sladkém posypu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně začalo být teplo a léto se nezadržitelně blíží. Která jiná pochutina je tedy pro tuto roční dobu příhodnější než zmrzlina? Chladivé dobrotě zasvětili v Los Angeles celé muzeum, které spíše než na historii, láká na interaktivní expozici, v níž mohou návštěvníci ochutnávat, sahat, čichat - zkrátka zapojit své smysly. Výstava má ovšem trvat pouze do července.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V muzeu zmrzliny v Los Angeles mohou návštěvníci i ochutnávatVideo: Reuters

 
Článek

Muzeum zmrzliny, jak zní i jeho oficiální název, si klade za cíl splnit návštěvníkům jejich dětská přání a tajné fantazie. „Pamatujete si ty bláznivé nápady, o kterých jste snili jako děti? U nás jsme je přetavili v reálné zážitky. V místo, kde jsou chutě záhadou, polevy hračkami a díky posypu je svět lepším místem,“ uvádí muzeum na svých webových stránkách.

Expozice je rozdělena do několika částí. V místnosti nazvané Banana Split najdou návštěvníci žlutou džungli s 10 000 replikami banánů, které vydávají opojnou vůni. Dále pak například enormně veliké nanuky, gumové medvídky nebo bazének plný barevného posypu, ve kterém se lze i vykoupat.

Během roku v dalších městech

V interaktivní části mohou návštěvníci ochutnat přímo zmrzliny, které muzeu dodali někteří místní dodavatelé chladivé pochutiny. Mimo to nabízí Muzeum zmrzliny také kornouty z těsta na tradiční americké sušenky cookies.

Muzeum zůstane v Los Angeles zhruba do začátku července, jeho tvůrce přemýšlí, že expozici dočasně otevře v některých dalších amerických městech. Příští rok by rád zkusil štěstí také v zámoří. Vstupné do muzea stojí 29 dolarů, zhruba 680 korun.

Jedno permanentní muzeum zmrzliny se loni otevřelo v New Yorku. Podobně jako v Los Angeles je jednou z jeho největších atrakcí bazén s barevným posypem. Návštěvníci v něm ovšem najdou i čokoládovou fontánu a mnoho dalších atrakcí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám