Hlavní obsah

V konzervativním Irsku otevřeli první oficiální nuda pláž

Novinky, mšv

Irští naturisté se mohou radovat. Od dubna mají totiž první oficiální nuda pláž. Otevřela se jižně od Dublinu a šéf spolku irských naturistů uvedl, že nudismus je v této konzervativní zemi mnohem populárnější, než si mnozí uvědomují. Doposud ale museli příznivci slunění a koupání bez oblečení využívat odlehlých pláží, napsal Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Máme v zemi lidi, kteří pláže napříč Irskem využívají k nudismu,“ uvedl šéf asociace Pat Gallagher a dodal, že jeho organizace už nějaký čas lobbovala za to, aby k otevření oficiální nudistické pláže došlo. V Irsku, které je ale konzervativním křesťanským státem a není k mnoha věcem tolik benevolentní, se to zdálo být poněkud obtížné.

Nakonec se nudistická pláž otevřela jižně od Dublinu v oblasti Hawk Cliff. Jak poznamenal Gallagher, nejedná se zrovna o místo, kam by mířily rodiny s dětmi, proto jsou jakékoli obavy o mravní ohrožení dětí a mládeže zbytečné. „Není to typická plážová oblast, je poměrně nebezpečná.”

Gallagher také řekl, že léta chodil na některé osamocené pláže, aby se nudismu věnoval, a s lokálními obyvateli neměl nikdy problém. Irští naturisté totiž vyhledávali místa, která jsou mimo dosah běžných turistů. „Nenavštěvovali jsme populární pláže. Někde jsme zkrátka nechali auto, přelezli písečné duny a chodili v podstatě do zátok, kam by nikdo jiný nezamířil,“ dodal.

Ani samotné irské počasí podle něj není pro nudismus tak nepříznivé. „Vím, že u nás nemáme počasí jako ve Středomoří, ale když se zadaří, je tu pěkně,“ vyvrací Gallagher mýty o studeném klimatu a neustálém dešti.

Reklama

Výběr článků

Načítám