Hlavní obsah

V Indonésii mohou turisté stanovat nebo sledovat televizi na dně jezera

Novinky, mšv

Před více než 13 lety bylo malé indonéské jezírko Umbul Ponggok velmi špinavé. Teď je z něj ale mezi místními hit Instagramu. Může za to vskutku bizarní důvod. Na dně totiž návštěvníci najdou množství předmětů, jako třeba stan, starou televizi na stolku nebo moped, se kterými se mohou vyfotit, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za skutečně drobný poplatek, který v přepočtu činí asi 23 korun, mohou návštěvníci vstoupit do jezírka, potopit se na dno a zapózovat ve vodě, zatímco jsou usazeni třeba na židli před televizí. Mají přitom možnost si půjčit podvodní foťák nebo zaplatit potápěči, který je vyfotí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Lets go.....

Příspěvek sdílený Umbul Ponggok (@umbul_ponggok), Kvě 27, 2019 v 11:17 PDT

Turistická atrakce, jež je součástí přilehlé vesnice nacházející se na Jávě, má i svůj vlastní účet na Instagramu. A jejím fanouškem je dokonce indonéský prezident Joko Widodo, který se nechal na dně také zvěčnit.

Museli ho revitalizovat

Jezírko ale nebylo vždy v hledáčku turistů. Ještě před 13 lety bylo špinavé, protože místní byli zvyklí se v něm koupat nebo prát oblečení. V roce 2006 nově zvolený starosta zavětřil turistický potenciál – jezírko totiž napájí 40 přírodních pramenů. Přesvědčil své spoluobčany, aby investovali peníze do jeho vyčištění a proměnili místo v atrakci.

Díky přílivu návštěvníků se dnes obyvatelé mají mnohem lépe než v minulosti. Vydělávají si prodejem suvenýrů, jídla nebo oblečení.

Reklama

Výběr článků

Načítám