Hlavní obsah

V Indii znovuotevřou Tádž Mahal. Přibývajícím případům navzdory

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indie se chystá opět zpřístupnit ikonickou památku Tádž Mahal. Provede tak navzdory faktu, že v zemi roste počet případů nákazy koronavirem. V areálu mauzolea bude nutné nosit roušky a dodržovat rozestupy. Rovněž bude značně snížena maximální kapacita návštěvníků.

Foto: Profimedia.cz

Tádž Mahal je jedním ze sedmi novodobých divů světa.

Článek

Tádž Mahal se otevře 21. září. Podle šéfa národní turistické organizace státu Uttarpradéš Amita Srivastavy budou dodrženy všechny nutné bezpečnostní a hygienické protokoly. Množství návštěvníků se sníží o tři čtvrtiny, z obvyklých 20 tisíc na pět tisíc denně.

Přestanou se také vydávat fyzické vstupenky, lidé si je budou muset koupit na konkrétní čas prostřednictvím oficiálních stránek nebo mobilní aplikace. Příchozím budou zaměstnanci rovněž měřit teplotu a všechny povrchy se budou pravidelně dezinfikovat.

Památka, jež se řadí k sedmi novodobým divům světa, je od poloviny března uzavřená. Původně se měla zpřístupnit v červenci, tehdy to ale úřady odmítly kvůli vysokým přírůstkům covidu-19. Nyní už s otevřením otálet nebudou, přestože se situace nezlepšila. Indie naopak předčila Brazílii a stala se zemí s druhým největším počtem potvrzených případů na světě.

Z Dillí do Londýna autobusem. Za 70 dní projedou turisté desítky zemí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám