Hlavní obsah

V Dubaji vyroste největší obchoďák na světě. Už zase

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj je městem superlativů a rekordů. Ve futuristické metropoli se nyní chystají opětovně pokořit sami sebe a vystavět největší obchodní centrum na světě. Ponese název Dubai Square a prodejní plocha pokryje kolem 750 000 čtverečních metrů. Podívejte se na vizualizace ambiciózního projektu.

Foto: Profimedia.cz

Obchodní centrum zabere plochu o rozloze přes 700 000 metrů čtverečních.

Článek

Obchodní středisko má podle dosavadních informací odrážet stále populárnější nakupování přes internet, mnoho obchodů proto bude sloužit jen jako pouhý showroom. Samotné nákupy se pak mají uskutečnit přes mobilní telefony, počítače nebo interaktivní obrazovky.

Foto: Profimedia.cz

Nové centrum by se dalo popsat i jako město ve městě.

Foto: Profimedia.cz

Na své si v Dubai Square přijdou všechny věkové generace.

Dubai Square má být podle tvůrců obecně přehlídkou nejmodernější technologie. K vidění a prodeji v něm budou luxusní auta, osobní elektronika, drony, 3D tiskárny nebo i roboti s umělou inteligencí.

Foto: Profimedia.cz

Obchodní středisko bude postaveno v několika různých stylech.

Každá část centra má svým vzhledem připomenout některou ze slavných nákupních tříd po světě, například londýnskou Oxford Street nebo pařížský bulvár Champs-Élysées.

Dosavadní prvenství má v Dubaji obchodní středisko Dubai Mall, které patří zároveň k těm největším na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám