Hlavní obsah

Už žádná Hra o trůny. Finský ledový hotel láká na originální motivy

Novinky, Martin Vlk

Spolupráce s televizní stanicí HBO a motiv ve stylu jejího seriálového hitu Hra o trůny přinesly ledovému hotelu SnowVillage, nacházejícímu se u finského města Kittilä, celosvětový věhlas. Tentokrát se však jeho tvůrci rozhodli nespojit síly s žádnou z velkých značek a vsadit na své vlastní nápady. Nevšední turistickou atrakci vyzdobili ve stylu arktických iluzí.

Foto: Martin Vlk

Hotel je vytvořen výhradně ze sněhu a ledu.

Článek

„Všude nás znají jako hotel s motivem Hry o trůny. Této nálepky jsme se chtěli zbavit. Napadala nás spousta možných značek, se kterými bychom mohli navázat spolupráci. Na podzim jsme se ale rozhodli, že přijdeme s vlastním tématem,“ vysvětlil Novinkám jeden z tvůrců projektu Tomi Kurtakko.

Foto: Martin Vlk

Každý pokoj má jedinečnou výzdobu.

Hotel SnowVillage vyrostl zhruba 150 kilometrů nad severním polárním kruhem již devatenáctým rokem v řadě. Tým odborníků, který se na jeho stavbě každoročně podílí, se tuto sezonu nakonec shodl na výzdobě vy stylu arktických iluzí. „Myšlenkou bylo vytvořit svět, který si různými způsoby pohrává se smysly návštěvníků,“ vysvětluje na oficiálních webových stránkách hotelu výrobní manažer Janne Pasma.

Věří ve větší návštěvnost

Uvnitř ledového království najdete ledové sochy, restauraci, bar, kapli a samozřejmě množství hotelových pokojů, z nichž každý má jedinečnou výzdobu. Na jeho výstavně se podílelo 50 pracovníků a použito bylo celkem 20 tisíc tun umělého sněhu a 350 tun křišťálově čistého ledu.

Foto: Martin Vlk

Letošním motivem SnowVillage jsou arktické iluze.

Pokles návštěvnosti tvůrci neočekávají, naopak. Zatímco v loňské sezoně do hotelu i díky Hře o trůny zavítalo rekordních 85 tisíc lidí, nyní Kurtakko a spol. věří, že prolomí hranici 90 tisíc návštěvníků.

Švédský hotel celý z ledu slaví třicáté výročí

Cestování

Pakliže se do SnowVillage letos chystáte, měli byste si pospíšit. Otevřeno je pouze do 12. dubna, krátce nato totiž hotel roztaje. Za vstupné zaplatíte 18 eur (cca 450 korun), nocleh v pokoji pro dvě osoby pak začíná na 370 eurech (zhruba devět tisíc korun).

Foto: Martin Vlk

Součástí hotelu je i ledová kaple, kde se pořádají legitimní svatby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám