Hlavní obsah

Turisty na Machu Picchu zatkli. Vyprazdňovali se na posvátném místě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Machu Picchu zatkli šestici turistů. Nezvedení návštěvníci se totiž vyprazdňovali v posvátném chrámu a byli přistiženi. Pokud budou uznáni vinnými, hrozí jim minimálně čtyři roky vězení za poškozování peruánského kulturního dědictví, píše server Independent.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Peru zadrželi turisty, kteří měli poničit posvátné Machu Picchu a vyprazdňovat se mezi ruinamiVideo: Reuters

 
Článek

Turisté byli načapáni v nepřístupné části Chrámu Slunce, jenž je součástí slavného inckého města. Úřady uvedly, že návštěvníci poškodili kus kamenné zdi a na podlaze zanechali výkaly. Policie doplnila, že mezi viníky jsou Francouzka, Brazilec, tři Argentinci a jeden Chilan.

„Šest turistů bylo zadrženo a aktuálně jsou vyšetřováni za údajný zločin proti kulturnímu dědictví,“ uvedl minulou sobotu Wilbert Leyva, šéf policejního oddělení města Cuzco, v jehož blízkosti indiánské ruiny leží.

Podle serveru Independent jsou Peruánci na poškozování svého kulturního dědictví velmi citliví. V roce 2017 byl k více než třem letům vězení odsouzen rakouský aktivista, který o tři roky dříve spolu s dalšími umístil transparent vedle jednoho slavného geoglyfu na planině Nazca.

Konkrétně Machu Picchu zakročilo proti masám návštěvníků zavedením vstupenek na konkrétní datum i hodinu. Na druhou stranu začala loni v blízkosti památky výstavba letiště, které by incké město turistům přiblížilo.

Zkáza pro Machu Picchu? Nedaleko inckého města staví letiště

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám