Hlavní obsah

Turisté zmizeli, tak ulice thajského města ovládly opice

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ulicemi thajského města Lopburi se prohánějí tlupy opic. Jak turistů kvůli koronaviru ubylo, nikdo zvířatům nehází jídlo, a ta se o každý kousek perou mezi sebou. Podle serveru Daily Mail se opice rozdělily do dvou „gangů“ podle toho, zda obvykle obývají město nebo chrámy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Scénu jako z filmu Planeta opic zachytila jedna z obyvatelek Lopburi Sasaluk Rattanachaiová, která pracuje v místním obchodě. Podle ní se opice popraly kvůli jedinému banánu — obvykle primáty krmí turisté, jenže těch ve městě drasticky ubylo, jak koronavirus sevřel celý svět.

„Vypadaly spíš jako divocí psi než opice. Úplně šílely kvůli jednomu kusu jídla. Nikdy jsem je neviděla takhle agresivní,“ popsala zvířecí šarvátku žena. Doplnila, že opice měly zřejmě skutečně velký hlad a jsou zvyklé, že jim jídlo házejí turisté.

Lopburi, jenž leží nedaleko Bangkoku, je domovem tisíců opic, které se obvykle promenádují ulicemi, ale i v domech. Množství z nich žije také v okolí místních buddhistických chrámů. Podle listu Bangkok Post je město pomyslně rozděleno právě na opice z města a od chrámů, přičemž tyto dvě skupiny se jen zřídka potkávají.

Problém v celé zemi

Daily Mail uvádí, že opice ale kvůli koronavirové nákaze netrpí jen v Lopburi. I na dalších místech v zemi, kde jsou zvyklé na krmení od turistů, se jim najednou nedostává jídla.

Obdobná situace nastala nedávno také v Japonsku. V zemi vycházejícího slunce rovněž značně ubylo turistů a podle místních je tak v historickém Kjótu více opic než lidí.

Kjóto zeje kvůli koronaviru prázdnotou. V ulicích je prý víc opic než turistů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám