Hlavní obsah

Turisté dostali tučnou pokutu. Při vstupu do Kanady porušili předpisy o covidu

Pokutu ve výši takřka 20 tisíc dolarů (428 tisíc korun) si vysloužili dva američtí turisté. Při příjezdu do Kanady totiž porušili vstupní koronavirová opatření, poskytli podle tamní hygienické stanice zfalšované testy a nezůstali ani ve vládou určeném hotelu. Trest pro návštěvníky mohl být přitom ještě vyšší.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dva turisté přicestovali v polovině července do Toronta. Při vstupu měli podle tamní hygienické stanice předložit nepravdivé údaje ohledně očkování a testů. Poté se ani neřídili podle dalších pravidel, která nařizují testy po příletu a následné setrvání ve vyhrazeném ubytovacím zařízení, uvádí server CNN.

„Všichni cestovatelé, kteří přijedou do Kanady, jsou povinni řídit se místními zákony a pravdivě odpovídat na všechny dotazy,“ uvedla národní hygienická stanice. „Poskytnutí falešných informací a dokumentů, jako jsou například certifikáty o očkování, je závažným přečinem a může vyústit v pokuty nebo obvinění,“ uvedl úřad.

Turisté si vysloužili pokutu 20 tisíc dolarů pro každého. Finanční trest za takové podvodné jednání přitom může vyšplhat až k 750 tisícům dolarů (16 milionů korun), možným postihem je i půlroční vězení nebo obojí.

Cestování do Kanady je aktuálně stále velmi omezené, od 9. srpna by vstup měli mít snazší Američani. Země se pak od 7. září plánuje otevřít plně naočkovaným turistům, kteří obdrželi některou z mezinárodně uznávaných vakcín.

Naočkovaní budou moci do Kanady bez omezení od 7. září

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám