Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zajděte na Festival nového cirkusu či do moravských sklípků

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend se můžete opět těšit na nálož kulturních zážitků i příležitostí k zimním sportům. Praha si užije poslední tajemné představení festivalu Cirkopolis, Boží Dar naopak bude hostit mistrovství světa ve snowboardingu juniorů. Pokud vás spíš láká relax ve společnosti dobrého jídla a pití, Plzeňsko čekají vepřové hody a jihomoravské Dobšice otevřou své vinné sklípky.

Foto: Cirkopolis, Philippe Cibille

Festival nového cirkusu, Cirkopolis

Článek
Praha

Cirkopolis

Letos už čtvrtý ročník festivalu Cirkopolis spojující úchvatnou akrobacii, divadelní um a neotřelý humor baví Pražany na dvou různých scénách - v divadlu Ponec a paláci Akropolis. Cirkopolis je mezinárodní událost nového cirkusu a v sobotu 18. února budete mít příležitost vidět jeho poslední představení s evropskými předními soubory Cirkopolis vo. 4, které je zatím obestřené tajemstvím. Více informací najdete zde.

Václavské náměstí a přilehlé pasáže

Na sobotu 18. února připadá Mezinárodní den průvodců, ke kterému Asociace průvodců ČR tradičně pořádá bezplatné prohlídky v městech po celé republice. Konkrétně v Praze zvou na sobotní sraz k pomníku Svatého Václava, odkud se s účastníky vydají na prohlídku s tématem „Václavské náměstí a přilehlé pasáže“. Více informací najdete zde.

Praguemarket

Náměstí republiky bude tento víkend patřit výhradně originální české tvorbě, designu a módě. Praguemarket letos pořádá sérii dvoudenních marketů, které se uskuteční přímo v srdci Prahy. Ke koupi zde budou módní doplňky, šperky, oblečení či kosmetika. Více informací o marketu najdete zde.

Středočeský kraj

Patchwork a malování na vodní hladině

Jak šít patchworkovou technikou nebo malovat na hladinu pomocí turecké techniky Ebru z 15. století, budete moct vidět a sami vyzkoušet tento víkend v Dobrovolnickém muzeu města Dobrovice. Slavností zahájení výstavy proběhne v neděli 19. února od 13:00 hodin. Více informací najdete zde.

Sibřinský masopust

Pokud jste se ještě nestihli zúčastnit masopustního reje, na setkání masek s tématikou Fauna a flóra můžete tento víkend vyrazit do Sibřiny. Průvody masek z Újezdu nad Lesy a Dobročovic se sejdou Na Paloučku, kde budou pokračovat oslavy s dobrým jídlem, pitím a veselou hudbou. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Masopust v Dačicích

V neděli 19. února se budete moct zúčastnit masopustního průvodu v Dačicích, který odstartuje od 13:30 od KD Besedy. Obchůzka masek bude zakončena Pod Lipkami „masopustiádou“, občerstvením, hudbou a tancem. Více informací najdete zde.

Plzeňský kraj

Vepřové hody

Na statku U Matoušů v Plzni - Bolevci budete moct tuto sobotu objevovat hodnoty, tradice a kořeny selského života s pomocí piva, svařáku a vepřových pochoutek. Čeká vás živá hudba, prohlídka statku, a dokonce i projížďky na koních. Více informací najdete zde.

Karlovarský kraj

Juniorské mistrovství světa ve snowboardingu

V Božím Daru budete moct tuto sobotu vidět jednu z nejzajímavějších disciplín juniorského mistrovství světa ve snowboardingu, snowboardcross. Z trati plné boulí, zatáček a skoků vyjede na prkně jen jeden vítěz. Po sobotním vyhlášení výsledků závodů bude následovat afterparty. Více informací najdete zde.

Ústecký kraj

Zámecký ples v Děčíně

Jedinečný večer tuto sobotu můžete zažít na slavnostním plese děčínského zámku. Hostům se zde otevřou všechny zámecké sály - v Knihovním sále zahraje kapela BOOM!BAND, v Rohovém bude k poslechu děčínská kapela JULEV. Nebude chybět ani dobré jídlo a pití. Více informací k akci najdete zde.

Liberecký kraj

Mistrovství ČR v ledovém lezení

Lezení po zmrzlé ledové stěně letos najde svého mistra - a můžete jím být i vy. Adrex Ice Run, který se koná tuto sobotu v libereckém lomu Na Bídě, nabízí šanci každému zájemci. Stačí se jen dopoledne zúčastnit kvalifikačního kole. O titul mistra a mistryně České republiky se pak utkají ti nejlepší večer za umělého osvětlení. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

Sauna Nuuk

Víkend můžete věnovat relaxu - a to přímo v přírodě. Na okraji Hradce Králové najdete unikátní saunu, se kterou se její majitelky inspirovaly ve Finsku. Přírodní pojízdná sauna, z které můžete skočit rovnou do řeky, nabízí také maringotkovou osvěžovnu, která vám představí trochu saunové kultury. Více informací najdete zde.

Pardubický kraj

Adventure Night

Zimní sportovní show dále pokračuje na Dolní Moravě a můžete se těšit na freestyle exhibice, laserové efekty, žongléře s ohněm, nebo i tančící rolby. Akce začíná tuto sobotu od 20:00 u vleku Kamila. Po show na sněhu návštěvníky čeká afterparty. Více informací najdete zde.

Vysočina

Prohlídky historického centra Jihlavy

V Jihlavě vás v rámci Mezinárodního dne průvodců čeká bezplatná komentovaná prohlídka historického centra města. Můžete si vybrat rovnou ze dvou tras - tradiční (na jednu hodinu a začíná v 10:00 a 14:00) nebo rozšířenou (na tři hodiny a začíná ve 12:00). Obě začínají srazem u turistického informačního centra v Jihlavě. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Putování po vinných sklípcích

Vypravte se tuto sobotu na dobývání Dobšic, tedy přesněji dobývání jejich vinných sklípků. V téměř 20 sklípcích budou pro návštěvníky k dispozici degustační stanoviště, na kterých mohou ochutnat až přes 60 vzorků vín. Místní kulinářské speciality a dobrá hudba zde nebudou výjimkou. Více informací najdete zde.

Olomoucký kraj

Uzená Olomouc

Víkendovou oslavu uzeného masa, zabijačkových specialit, piva a dalších pochoutek najdete v areálu olomouckého letního kina Hoblina. Krom těch si můžete pochutnat na sýrech, zahraničních delikatesách, vínu, medovině či kávě. Na chuť si tu přijde skutečně každý. Více informací najdete zde.

Zlínský kraj

Noční stopa Valachy

Chcete prověřit svou běžkařskou techniku a pevné nervy? Nočního běžkařského závodu na 15 kilometrů se můžete zúčastnit tuto sobotu ve Velkých Karlovicích. Závod se koná jedině klasickou technikou, bruslení není povolené a zázemí, start i cíl jsou u hotelu Galik. Více informací najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Prohlídka Dolu Michal

Černouhelný hlubinný důl Michal je už zavřen od roku 1994, v současné době se můžete jako návštěvník projít jeho budovami. Tuto sobotu správa dolu přináší komentované prohlídky Cesta havíře a zázemí, zahrnující místa, kudy musel projít havíř, než obdržel potřebné vybavení a výstroj, strojovnu a kotelnu. Předem si raději rezervujte vstupenky. Více informací najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám