Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zaběhejte si ve Stromovce nebo si jděte zaplavat při svíčkách

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomineme-li všudypřítomné masopustní veselí, ponese se tento víkend především v duchu oslav svátku svatého Valentýna, tedy všech zamilovaných. Romantický program pro páry tak nabízejí aquaparky, obchodní centra i zoologické zahrady.

Foto: Profimedia.cz

Koupání při svíčkách nabídnou v sobotu některé aquaparky. Ilustrační foto

Článek
Praha

Sportovní sobota

Jak to tak vypadá, svátek zamilovaných přeje sportu. V pražské Stromovce totiž v sobotu od 11:00 odstartuje Valentýnský běh. Nejde o soutěžení a vítězství, nýbrž o účast a trochu pohybu. Vše se o akci dozvíte zde.

140 let MHD v Praze

Království železnic na Andělu chystá na sobotu od 10:30 a 14:00 přednášky o historii i současnosti tramvajové dopravy v Praze. Cyklus těchto přednášek se koná k příležitosti výročí 140 let MHD v Praze. Více informací naleznete zde.

Lekce tanga

OC Chodov si na valentýnský víkend přichystalo taneční program. Bezplatné lekce tanga budou probíhat v pátek a v sobotu mezi 14:00 a 18:00. Každá tanečnice se může těšit na růži, ani pánové ale nezůstanou zkrátka. V rámci doprovodného programu si účastnici i trochu zamlsají. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

Masopust v Roztokách

Do masopustního veselí se zapojí také Roztoky. Jestli u toho chcete být, přijďte v sobotu ve 13:00 k tamnímu Středočeskému muzeu. Ve 14:00 proběhne korunovace královny, ve 14:30 průvod městem. Ani tím však zábava neskončí. Více se o programu dozvíte zde.

Cvičení pro ženy

Zámek Radíč chystá na sobotu program výhradně pro ženy. Proběhnou tam lekce čínského cvičení, které blahodárně působí na ženský organismus. Navíc si prohlédnete zámecké komnaty a chybět nemá ani zpestření ze světa módy. Další informace naleznete zde.

Jihočeský kraj

Večerní návštěva pivovaru

Obec Studená zve v sobotu na večerní prohlídky pivovaru Bohemia Regent. Začnou ve 21:00 a přinesou ochutnávku piva, pivovarského chleba i valentýnskou pozornost. Více zde.

Plzeňský kraj

Ledový kafe 2015

V sobotu odstartuje hodinu před polednem na hoře svatého Václava na Domažlicku zimní závod horských kol Ledový kafe 2015. Pojede se v několika kategoriích. Nezapomeňte si doma helmu. Vše se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Ašská noc

Pět míst a na nich filmy, hudba i fotky - to je koncept akce s názvem Ašská noc, která začne v sobotu v 15:00. Poslechnete si nejrůznější hudební styly a zažijete vícero živých vystoupení. Více se o akci dočtete zde.

Snowboarding na Klínovci

Snowboardový závod odstartuje v sobotu na Klínovci. Pojede se tam druhý závod letošního Českého poháru Snowboard Zezula Tour 2015. Více informací o této sportovní show naleznete zde.

Ústecký kraj

Valentýnské focení

V OC Chomutovka se můžete v pátek a v sobotu vyfotografovat společně se svojí drahou polovičkou před obřím srdcem. Fotku zdarma a malý dárek získáte, když dorazíte v pátek mezi 15:00 a 18:00 nebo v sobotu mezi 13:00 a 18:00. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Chemie lásky

Jaká je podstata lásky a jaké chemické reakce v těle ji doprovázejí? Na tyto i další otázky najdete v sobotu v 16:00 odpověď v libereckém centru iQlandia. Dozvíte se více i o vztazích mezi dětmi a rodiči nebo rozdílu mezi láskou a vášní. Více naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Valentýn zoo

Zoo Dvůr Králové vyhlašuje od pátku do neděle valentýnskou akci pro páry. Do areálu se mohou podívat jen za cenu jedné vstupenky, připraveny jsou i další bonusy. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Hra o srdce

Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi plánuje na sobotu pětihodinový program pro páry se začátkem v 9:00. Při hře, do níž se tam dvojice zapojí, ověří své schopnosti smyslového vnímání. Navíc si tu účastníci mohou nechat vytvořit speciální fotku na památku. Více zde.

SaunaFest

Příznivci saunování si přijdou od pátku do neděle na své v areálu Cedrus Spa na Kunětické hoře. Uskuteční se více než 60 saunových rituálů i hudební program. Vše se dočtete zde.

Vysočina

Masopust v Telči

Město Telč zve v sobotu na oslavy masopustu. Na vepřové hody a skupiny maškar natrefíte na náměstí Zachariáše z Hradce. Hody začnou už v 10:00, průvodu se dočkáte ve 14:00. Vše se o akci dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Saudek v Brně

Od čtvrtka se denně můžete mezi 9:00 a 17:00 přijet do Muzea města Brna na hradě Špilberk podívat na osobitou tvorbu fotografa Jana Saudka a jeho bratra, kreslíře Káji Saudka. Více zde.

Olomoucký kraj

Čokoládový festival v Olomouci

Galerie Šantovka o víkendu uspořádá valentýnský Čokoládový festival plný sladkých dobrot. Zúčastnit se ho máte možnost v pátek od 14:00 do 20:00, v sobotu od 10:00 do 20:00 a v neděli mezi 10:00 a 19:00. Více dočtete zde.

Zlínský kraj

Plavání při svíčkách

Romantickou akci pro zamilované dvojice chystá na sobotu také aquapark Delfín v Uherském Brodě. Jestliže dorazíte mezi 19:00 a 23:00, užijete si příjemnou atmosféru s relaxační hudbou, svíčkami a punčem. Více najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Valentýn v aquaparku

Večerní plavání od 19:00 do 21:00 nabízí v sobotu také Aquapark Kravaře. K plavání tam bude hrát relaxační hudba. Více hledejte zde.

Cestovatelé ve Frenštátě

Ve Frenštátě pod Radhoštěm se od pátku do neděle uskuteční akce Horobál a sraz cestovatelů. Kromě cestovatelských besed a promítání se lze v rámci této události zúčastnit také sobotního plesu, tedy horobálu. Kompletní harmonogram naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám