Hlavní obsah

Tallinn je nejlepším městem pro práci na dálku. Praha je na 47. místě

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tallinn je nejlepším místem, kde se mohou usadit lidé pracující na dálku. Ve svém žebříčku to uvedl cestovatelský portál Big 7 Travel. Životní náklady v estonském hlavním městě nepatří k nejvyšším, metropole navíc nabízí pro takzvané digitální nomády i speciální víza. V seznamu 50 měst figuruje také Praha, obsadila 47. příčku.

Foto: Profimedia.cz

Panorama Tallinnu

Článek

Portál Big 7 Travel kromě zmíněného víza pro digitální nomády vyzdvihuje také veřejné služby, které jsou v Estonsku z 99 procent přístupné přes internet. Lidé proto nebudou mít problém si cokoli vyřídit online. Náklady na bydlení jsou v metropoli podle serveru relativně nízké, nájmy v centru se pohybují v přepočtu kolem 10 tisíc korun.

Za Tallinnem v žebříčku nejlepších destinací pro práci na dálku figurují gruzínské hlavní město Tbilisi, srbský Bělehrad, indonéský ostrov Bali, thajská metropole Čiang Mai, Berlín, Singapur, argentinské Buenos Aires, Hanoj a slovinská Lublaň. Podle serveru Big 7 Travel jsou mnohé ze zmíněných destinací už dlouhé roky oblíbené mezi digitálními nomády. Zejména pak země v jihovýchodní Asii se mohou pyšnit neutuchajícím zájmem.

V žebříčku celkem 50 destinací jsou dále například Istanbul, texaské město Austin, Malta, Krakov, Dubaj, Marrákeš nebo karibské ostrovy Bermudy, Aruba či Barbados.

V závěru žebříčku, na 47. pozici, je také Praha. V jejím případě server vyzdvihuje také dobré pracovní vízum. Česká metropole prý uhrane svými kouzelnými dlážděnými uličkami, dobrým dopravním propojením a rovněž nabízí množství dalších expatů, zahraničních pracovníků, se kterými se lze propojit.

Nejužitečnější cestovní pasy mají i letos Japonci, Češi jsou osmí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám