Hlavní obsah

Společnost nabízí plavby na výletních lodích zdarma. O dovolenou však nepůjde

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koho někdy lákalo vyrazit na velkou výletní loď, má nyní jedinečnou příležitost. Společnost Royal Caribbean totiž nabízí plavby zdarma, ale o klasickou dovolenou nepůjde. Před zahájením sezony je totiž nutné otestovat všechny nové bezpečnostní protokoly, které mají zamezit šíření koronaviru. Pasažéři tak budou spíše dobrovolníky, kteří mají novinky vyzkoušet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) vydalo seznam pravidel, podle nichž by mohly výletní společnosti opět začít fungovat, píše server Independent. Nejprve je však třeba demonstrovat, že budou bezpečnostní protokoly během plaveb skutečně dodrženy. CDC proto navrhlo, aby společnosti oslovily dobrovolníky, kteří na „falešných“ plavbách vše prověří.

SPECIÁL: Tak trochu jiná dovolená. Týden v plovoucím městě

Cestování

Společnost Royal Carribean, jež vlastní jedny z největších výletních lodí světa, nyní potvrdila, že má v plánu několik zkušebních cest uskutečnit. „Podnikneme sérii plaveb, při které naši zaměstnanci a dobrovolníci otestují bezpečnostní protokoly a případně navrhnou jejich modifikace,“ uvedla za společnost viceprezidentka prodeje Vicki Freedová.

Kolem Baham

Ti, které naláká vidina bezplatné dovolené, by však měli vědět, že o zcela standardní plavby nepůjde. „Budou uzpůsobeny tak, aby se prověřily protokoly, je tak nepravděpodobné, že budou připomínat klasickou dovolenou,“ uvedla šéfredaktorka magazínu Travel and Leisure Colleen McDanielová.

Dobrovolníci budou zapotřebí zřejmě hned zkraje roku 2021, plout by se mělo na lodích kolem CocoCay, soukromého ostrova společnosti Royal Caribbean na Bahamách.

„Přestože jsme odhodláni opět přivítat hosty na palubě, máme stále hodně práce a chceme využít čas na maximum,“ uvedla firma. „Znamená to zaškolení naší posádky v rámci nových pravidel a uskutečnění několika zkušebních plaveb, abychom ta pravidla vyzkoušeli v provozu.“

Nejen lety. V Singapuru zahájili také plavby „do nikam“

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám