Hlavní obsah

S kým letět příští rok? Nejlepšími aeroliniemi byly zvoleny Air New Zealand

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinie Air New Zealand jsou těmi nejlepšími, s nimiž se můžete příští rok vydat na cesty. Společnost získala prvenství v rámci cen Airline Excellence Awards portálu AirlineRatings.com. Hodnotilo se podle dvanácti kritérií - mezi nimi například spokojenost zákazníků, věk posádky nebo nabídka produktů, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost titul obdržela už celkově pošesté, ačkoli ne v řadě. Loňským vítězem byly Singapore Airlines, které tentokrát spadly na druhé místo. Třetí jsou japonské All Nippon Airways, čtvrté australské Qantas a první pětku uzavírají Cathay Pacific.

„Z naší analýzy vyšly Air New Zealand jako nejlepší při zohlednění většiny kritérií, což je úctyhodný výkon, když vezmeme v potaz, že stojí proti společnostem s mnohem většími zdroji,“ uvedl šéf portálu AirlineRatings.com Geoffrey Thomas.

Muž předstíral, že je pilot. Chtěl se dostat zdarma do letadla

Cestování

Kromě toho, že se v rámci udílení cen jmenuje dvacítka nejlepších leteckých dopravců, jsou jmenováni rovněž vítězové napříč třinácti kategoriemi, které se zaměřují například na nejlepší první třídu a podobně. Air New Zealand si připsaly nejlepší prémiovou ekonomickou třídu, zatímco Singapore Airlines mají nejlepší právě první třídu, a to díky svým luxusním kójím na palubách Airbusů A380.

Nejvíce prostoru u Virgin Australia

Nejlepší catering a obchodní třídu cestující naleznou v letadlech Qatar Airways. Australské Qantas mají nejlepší servis na domácích linkách a také nejlepší salonky. Konkureční Virgin Australia mají nejlepší ekonomickou třídu, která překvapí prostorností, ale také nejlepší palubní posádku.

Nejlepší zábavu ve svých letadlech nabízejí Emirates, a společností, která se v průběhu let nejvíce zlepšuje, je Cebu Pacific. Nejlepší nízkonákladovými aeroliniemi jsou třetí rok po sobě VietJet.

Nejdéle fungující aerolinky na světě slaví dnes 100 let, začátky byly skromné

Cestování
Nejlepší aerolinie pro rok 2020:
1. Air New Zealand
2. Singapore Airlines
3. All Nippon Airways
4. Qantas
5. Cathay Pacific
6. Emirates
7. Virgin Atlantic
8. EVA Air
9. Qatar Airways
10. Virgin Australia
11. Lufthansa
12. Finnair
13. Japan Airlines
14. KLM
15. Korean Airlines
16. Hawaiian Airlines
17. British Airways
18. Alaska Airlines
19. Delta Air Lines
20. Etihad Airways
Zdroj: AirlineRatings.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám