Hlavní obsah

Qatar Airways jsou nejlepšími aerolinkami na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Qatar Airways je nejlepší aerolinkou na světě. Vyhrála „Oscara letectví“, prestižní ceny World Airline Awards vyhlašované firmou Skytrax. Pro Qatar Airways se jedná už o páté vítězství, což se zatím žádné jiné společnosti nepovedlo, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aerolinky Qatar Airways byly rovněž vyhlášeny nejlepší leteckou společností Středního východu, a to potřetí za sebou. Bodovala i jejich obchodní třída nazvaná Qsuite, která si také odnesla prvenství. „Ceny portálu Skytrax jsou obecně známy jako ty nejprestižnější v letectví, takže vyhrát tolik cen je pro nás opravdu pamětihodný zážitek,“ uvedl šéf společnosti Akbar Al Baker.

Loni se nejlepší společností staly Singapore Airlines, které letos skončily na druhé příčce. Za nimi se v první pětce umístily ANA All Nippon Airways, Cathay Pacific a Emirates.

Nejlepší první třída v Singapore Airlines

V rámci Evropy je nejlepší aerolinkou Lufthansa a nejlepší nízkonákladovou společností easyJet, která je zároveň druhou nejlepší na světě. Nejlepší personál v Evropě mají podle všeho British Airways a například nejlepší catering v obchodní třídě nabízejí Austrian Airlines.

Pokud si rádi dopřáváte, možná vás bude zajímat, že cenu za nejlepší první třídu získaly Singapore Airlines. Za nimi se umístily Lufthansa, Air France, Etihad Airways či Qatar Airways.

Ceny společnosti Skytrax se letos předávaly už po devatenácté a každý rok v nich mohou hlasovat lidé napříč celou zeměkoulí. Letos jich bylo na 21,65 milionu, více než 100 národností. V hodnocení bylo zahnuto přes 300 leteckých společností.

Výběr výherců Skytrax World Airline Awards 2019
Nejlepší aerolinieQatar Airways
Nejlepší nízkonákladové aerolinieAirAsia
Nejlepší evropské aerolinieLufthansa
Nejlepší ekonomická třídaJapan Airlines
Nejlepší prémiová ekonomická třídaVirgin Atlantic
Nejlepší obchodní třídaQatar Airways
Nejlepší první třídaSingapore Airlines
Nejčistší aerolinieEVA Air
Zdroj: Skytrax

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám