Hlavní obsah

Prosím, jeďte k nám! Filipíny vábí turisty, aby se rychleji zotavily po Haiyanu

Novinky, jky

Filipínská turistická centrála prosí turisty z celého světa, aby v nadcházející sezóně zvážili možnost návštěvy země, která se začíná zotavovat po řádění supertajfunu Haiyan. Místní potřebují vydělávat peníze, aby mohli pracovat na obnově zničené infrastruktury a obydlí.

Foto: Profimedia.cz

Filipíny jsou populární asijskou destinací, v oblibě je mají zejména potápěči.

Článek

Turistická centrála si mimo jiné stěžuje na to, že média vykreslila světu falešný dojem, že je zničená celá země. „Celých 97 procent země zůstalo tajfunem zcela nezasaženo,” zdůraznil Richard de Villa z filipínské ambasády v Londýně.

Vzhledem k tomu, že osm procent pracovních míst v zemi je spojených s turistickým ruchem, tak je tento segment pro stabilizaci hospodářské situace v zemi poměrně důležitý. „Pokud plánovanou dovolenou na Filipínách zrušíte, bude to mít negativní vliv na život místních,” zdůraznil de Villa.

Foto: Profimedia.cz

Filipíny nemusí být jen o koupání, vyrazit se tam dá i za dobrodružstvím.

Místní cestovní kanceláře, které organizují výlety pro turisty, vzkazují světu, že je v zemi bezpečno. Jedna z kanceláří, Worldwide Dive and Sail, okamžitě ujišťovala své klienty přes sociální sítě, že většina míst oblíbených mezi turisty zůstala řáděním tajfunu nedotčená.

„Pro lidi je poměrné složité představit si vzdálenost mezi jednotlivými ostrovy a to jak se poškození zkoncentrovalo do určitých oblastí. Měli jsme mnoho telefonátů od svých klientů, kteří se dotazovali na situaci. Zpráva z našich ostrovů je jasná: Prosím, přijeďte,” uvedla Susie Erbeová ze zmíněné cestovní kanceláře.

Reklama

Výběr článků

Načítám