Hlavní obsah

Pražský hotel U Zlaté studně je nejlepší na světě

Novinky, ČTK, Lucie Poštolková

Pražský hotel U Zlaté studně je podle hlasování uživatelů cestovatelského serveru nejlepším na světě. Turisté kladně hodnotili především dechberoucí výhled z okna, luxusní pokoje a přátelský personál. Druhé místo obsadil hotel Anastatis Apartments v Řecku, za kterým následoval hotel Riad Le Calife v Maroku.

Článek

Hotel U Zlaté studně, který se nachází na Malé Straně přímo pod hradbami Pražského hradu, již loni zvítězil v anketě serveru TripAdvisor o nejlepší luxusní hotel světa. Letos se pyšní hned dvěma cenami: Nejlepší hotel na světě a Nejluxusnější hotel na světě. Z kategorie Nejlepší servis získal letos čtvrtou cenu.

Ceny za pokoj jsou od 254 eur (asi 6100 korun) do 700 eur (zhruba 17 000 korun) za jednu noc.

"Je to prestižní ocenění a velmi si vážíme toho, že jsme ho obhájili," řekla mluvčí hotelu Petra Daliborová. Upozornila, že jde o malý hotel na pražské Malé Straně, který není součástí žádného řetězce. Jeho kapacita je 19 pokojů. Využívá je především individuální klientela pro slavnostní příležitosti, jako jsou například svatby či zásnuby.

Hosté oceňují polohu hotelu, který se nachází přímo pod hradbami Pražského hradu, i kvalitní a nápaditý servis. "Nabízíme polštářové menu. Hosté mohou vybrat ze sedmi druhů polštářů a také určit způsob stlaní. Specialitou je i 'večerní rozestýlka', kdy na dobrou noc dostávají různé dezerty od šéfkuchaře Pavla Sapíka," popsala Daliborová.

Dokonalý výhled a příjemný personál

Uživatelé cestovatelského serveru TripAdvisor vyzdvihují příjemný personál, dokonalý servis, výhodnou lokaci hotelu v centru města, nádherný výhled a také výtečnou restauraci.

"Všechno bylo bezchybné: čistota pokojů, umístění hotelu, nádherný výhled z okna," popisuje hotel U Zlaté studně Christian, turista z belgického Bruselu.

"Tento hotel je unikátní. Servis je báječný, pokoje fantastické a malé dárky vás potěší. Recepční si s námi nejprve prošel hotel. Pak nás vzal do restaurace v nejvyšším patře, kde jsme dostali zdarma od hotelu nápoj na přivítanou a mapu města. Potom nám ukázal náš pokoj, který byl naprosto skvostný. Dokonce s iPadem a reproduktory," chválí hotel turista z anglického Liverpoolu.

"K dispozici jsme měli zdarma DVD filmotéku, koupelnovou kosmetiku od firmy Molton Brown, internet zdarma a úklid s ustláním postele, navíc s bonbónem na nočním stolku. Klidně bych jel znovu, a každému můžu tento hotel jen doporučit," dodal turista z Liverpoolu.

Soukromý vchod do zahrad Pražského hradu

Pětihvězdičkový hotel U Zlaté studně se nachází na Malé Straně pod hradbami Pražského hradu. Historie budovy sahá do doby císaře Rudolfa II., kdy byla rezidencí slavného astronoma Tycho de Brahe. Hotel se nachází v těsné blízkosti palácových zahrad, budov parlamentu a nedaleko je také kostel sv. Mikuláše, Karlův most nebo Staroměstské náměstí. Hoteloví hosté mohou v letních měsících využít soukromý vchod císaře Rudolfa II. do zahrad Pražského hradu.

Internetový server Independent upozornil, že do desítky nejlepších hotelů světa se neprobojoval žádný hotel ze Spojených států. Evropa má v první desítce celkem šest zástupců, zatímco Afrika, Karibik, Jižní Amerika a Asie mají po jednom zástupci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám