Hlavní obsah

Praha je šestou nejlepší destinací světa pro rok 2016. Meziročně klesla

Novinky, fis

V žebříčku 25 nej destinací světa se česká metropole letos probojovala na šestou příčku, což meziročně znamená propad o jednu příčku. Na první místo zvolili cestovatelé v anketě Travelers' Choice na portálu TripAdvisor Londýn.

Foto: Profimedia.cz

Praha

Článek

„Přestože si Praha oproti loňskému roku mírně pohoršila, zůstává u cestovatelů oblíbeným cílem. Je pro turisty přitažlivá nejen svou starobylou krásou, lidé oceňují také zdejší gastronomii a mají chuť objevovat místa mimo historické jádro města,“ říká tisková mluvčí Prague City Tourism Kateřina Bártová.

„Praha se svým bohémským půvabem a pohádkovými skvosty je ideální destinací pro všechny návštěvníky, kteří se již nabažili pláží a chtějí se ponořit do kultury. Prohlídka Pražského hradu může snadno trvat celý den a potom možná budete chtít doplnit síly u vydatné večeře v klasické české hospůdce. Chvilku se procházejte po Staroměstském náměstí, než se vydáte ke Staroměstské radnici a proslulému orloji. Nejlepší pražské bary se nacházejí ve sklepích, kde historické hospůdky utvářejí tu správnou atmosféru pro tradiční noční popíjení,“ říká jedna z recenzí na portálu TripAdvisor.

Prahu letos v desítce nejlepších destinací předběhl Londýn, Istanbul, Marrákeš, Paříž a Siem Reap. Naopak až za Prahou se letos umístil Řím, Hanoj, New York či Ubud. Za hranicí deseti nej lokalit pro tento rok skončily mimo jiné Barcelona, Lisabon, Dubaj, Petrohrad, Bangkok či Amsterdam a Hongkong. Na konci pětadvacítky nejlepších destinací skončila Budapešť.

Žebříček je sestaven na základě recenzí cestovatelů, kteří hodnocenou lokalitu navštívili v uplynulém roce.

Žebříček 25 nejlepších destinací 2016 podle hodnocení cestovatelů na TripAdvisoru
1. LondýnVelká Británie
2. IstanbulTurecko
3. MarrákešMaroko
4. PařížFrancie
5. Siem ReapKambodža
6. PrahaČeská republika
7. ŘímItálie
8. HanojVietnam
9. New York CityNew York, USA
10. UbudIndonésie
11. BarcelonaŠpanělsko
12. LisabonPortugalsko
13. DubajSpojené arabské emiráty
14. PetrohradRusko
15. BangkokThajsko
16. AmsterdamNizozemsko
17. Buenos AiresArgentina
18. HongkongČína
19. Playa del CarmenMexiko
20. Kapské MěstoJihoafrická republika
21. TokioJaponsko
22. CuzcoPeru
23. KáthmándúNepál
24. SydneyAustrálie
25. BudapešťMaďarsko

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám