Hlavní obsah

Praha chce nové trasy pro turisty

V Praze je teď sice liduprázdno, ale vedení Prahy už spřádá plány na doby, kdy bude v hlavním městě opět turistů habaděj. Měly by vzniknout trasy mimo centrum a rovněž oficiální turistická aplikace.

Foto: Novinky

Nezvykle prázdný Karlův most.

Článek

Praha bude nadále pokračovat v kampani podporující turismus, který je letos zasažen dopady pandemie nemoci covid-19 a zaznamenává miliardové ztráty.

„Tento materiál (koncepce) vznikal několik měsíců a na jeho začátku byla potřeba postavit se čelem k overturismu, který nás léta trápil. Nyní jsou ulice prázdné, ale tento stav není finální a doufáme, že se budou turisté vracet a turistický ruch se obnoví. A na tu dobu chceme být připraveni,“ uvedla pražská radní Hana Třeštíková (Praha sobě).

Koncepce má zohlednit, co město potřebuje a jak s turismem nakládat. „Chceme vyjádřit změnu pohledu na podobu turismu, kdy více neznamená lépe. Dáváme důraz na udržitelný rozvoj města, respekt ke kulturnímu dědictví a životu obyvatel města,“ dodala Třeštíková.

Pryč z centra

Prague City Tourism (PCT) má nyní podle Adamcové připraven a rozpracován 58 projektů, které mají pomoci zkvalitnit podobu turismu. Z evropských fondů chce PCT získat peníze na vytvoření aplikace, která by umožnila řídit tok turistů a zasílat jim informace.

Připravovány jsou nové trasy, které by turisty odvedly z přeplněného centra, a vzniknout má nová turistická karta Prague Visitor Pass, která nabídne benefity, slevy a další výhody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám