Hlavní obsah

Polská cestovní kancelář láká do "tajných věznic CIA"

– VARŠAVA

Jedna z polských cestovních kanceláří se nespokojila s tradičním lákáním klientům na krásy Mazurských jezer, ale nabídla speciální výlety "jen pro dospělé - do tajných věznic CIA". Právě v této zapadlé končině prý totiž agenti americké Ústřední zpravodajské služby věznili podezřelé z terorismu.

Článek

Zákazníci, kteří se nechají zlákat reklamou, si ovšem prohlédnou leda tak školicí středisko polské rozvědky Staré Kiejkuty, a to ještě zvenčí, jakož i letiště Szymany, kde prý letouny CIA se zajatci na palubě přistávaly.

Z výletu by se však turisté každopádně měli vrátit v lepší kondici. Po stopách agentů CIA totiž mají putovat na kolech a kajacích, aby se večer u táboráku zaposlouchali do špionážních příběhů či písní rozvědčíků.

"Je otázka, zda se nápad ujme," připouští šéf místního sdružení turistických kanceláří Jerzy Kamiński. "Možná se opravdu najdou turisté, kteří zatouží po silných dojmech a adrenalinu," dodal.

S tvrzením o údajných tajných vězeních CIA ve východní Evropě vyrukovali aktivisté amerických organizací na ochranu lidských práv, totéž tvrdil i vyšetřovatel Rady Evropy Dick Marty, ale Polsko a Rumunsko tato podezření odmítly.

Reklama

Výběr článků

Načítám